Mainos

Nokia ja Siemens ohjelmistoyhteistyöhön

Matkapuhelinvalmistajat Nokia ja Siemens ovat tänään kertoneet ryhtyvänsä yhteistyössä kehittämään ohjelmistoja langattomiin päätelaitteisiin. Ohjelmistot perustuvat avoimiin ja yhtenäisiin standardeihin, ja tavoitteena on, että erilaiset langattomat laitteet niiden avulla saataisiin mahdollisimman hyvin yhteensopiviksi.

Ensimmäisiä konkreettisia askelia yhteistyössä on se, että Siemens lisensioi Series 60 -ohjelmistoalustan ja ryhtyy yhdessä Nokian kanssa kehittämään sitä mm. Symbian-käyttöjärjestelmään perustuvissa älypuhelimissa. Yhtenäisten ratkaisujen kehitystä pyritään avittamaan myös siten, että Nokia ja Siemens tarjoavat myös muille ohjelmistojen kehittäjille työvälineitä ja uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Sovelluksien ja niihin liittyvien työvälineiden kehittämiseen tarvittavat ohjelmointirajapinnat löytyvät jatkossa kummankin yhtiön verkkosivuilta.

Nokia johtaa jo ennestään matkapuhelinalan yhteistyöryhmää, joka ajaa avoimia standardeja uusien kännykkäpalvelujen kehittämiseksi. Ryhmä haluaa, että palvelut toimisivat kaikkien valmistajien puhelimissa. Tärkein kilpailija on amerikkalainen ohjelmistojätti Microsoft, joka ajaa omia suljettuja ohjelmistojaan kännykkäpalveluiden pohjaksi.

Nokian Mobile Software -yksikön johtajan Pertti Korhosen mukaan Nokian ja Siemensin nyt sopima yhteistyö on merkittävä koko langattoman viestinnän teollisuudenalan kannalta. -Tämä yhteistyö hyödyttää sekä kehittäjiä että operaattoreita, paitsi yhtenäisten ohjelmistomallien muodossa, myös siksi, että Nokia ja Siemens kykenevät jakelemaan näitä sovelluksia ja työvälineitä laajalti, Korhonen sanoo Nokian tiedotteessa.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.