Mainos

Nokia ja KPN yhteistyöhön

Nokia on tehnyt yhteistyösopimuksen Euroopan johtaviin teleoperaattoreihin lukeutuvan KPN:n kanssa. Sopimuksen mukaan Nokia ja KPN kehittävät ja testaavat yhdessä uusia viestintätuotteita kotiympäristöä varten.

Sopimus sisältää langattomaan lähiverkkoon perustuvien viestintäratkaisujen kehittämisen. Uuden kotipalvelukonseptin kaupallinen testaaminen on tarkoitus aloittaa Alankomaissa vuoden 2000 kolmannella vuosineljänneksellä.

Kotiympäristö on toimisto- ja vapaa-ajan ympäristöjen ohella olennainen osa Nokian tavoitetta luoda langaton tietoyhteiskunta Global IP Mobility -strategian avulla, yhtiö kertoo tiedotteessan. Tämän vuoksi Nokia on perustanut uuden Nokia Home Communications -yksikön, jonka tärkeimpänä tehtävänä on mahdollistaa viihteen ja median eri muotojen (video, ääni tai multimedia) jakelu nopean laajakaistaisen Internetin kautta, joka pian on miljoonien kotitalouksien käytettävissä

Nopeus ja useat yhtäaikaiset yhteydet Internetin palveluihin, tiedon jakaminen ja paikalliset verkot antavat rajattomat mahdollisuudet kuluttajille. Tämä tuo myös uusia tuloja operaattoreille, mediataloille ja palveluntarjoajille mm. tilaajaverkon lisääntyvän käytön, mediaportaaleiden, vuorovaikutteisen mainostamisen ja rajattoman sähköisen kaupankäynnin kautta, Nokia jatkaa tiedotteessaan.

Nokia Home Communications tulee kehittämään verkko- ja viestintäratkaisuja kotiympäristöä varten

Nokia Home Communications perustaa kolme tuotelinjaa:

1. Kotipalvelimet: Kotipalvelin tulee olemaan merkittävässä roolissa kodin viestintäkeskuksessa yhdistämällä laajakaistaisen Internetin ja digitaalisten medioiden lähetystoiminnan sekä tarjoamalla yhteyden kodin kaikkiin viestintälaitteisiin. Kotipalvelimessa voidaan säilyttää tietoa ja siihen voi ottaa yhteyttä myös kodin ulkopuolelta.

2. Mediapäätelaitteet: Seuraavan sukupolven päätelaitteet mahdollistavat digitaalisen television ja Internetin yhdistymisen ja luovat näin pohjan aivan uusille palveluille, kuten vuorovaikutteisille lehdille ja ajasta riippumattomille televisio-ohjelmille. Nokia Mediascreen -tuotekonsepti on hyvä esimerkki tällaisesta päätelaitteesta.

3. Sovellukset: Kolmas tuotekategoria myodostuu ohjelmistoista ja palveluista, joita kehitetään erityisesti koteja varten. Nokian ensimmäinen tuote, Navi(TM)bars, on navigointiin tarkoitettu työkalu, joka esiteltiin viime vuonna. Tuotetta on jo myyty useille asiakkaille.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.