Mainos

Nokia ja Intel alkavat tutkia 3D:tä Oulussa

Matkapuhelinjätti Nokia ja maailman suurin tietokoneprosessorien valmistaja Intel perustavat Ouluun ensimmäisen yhteisen tutkimuskeskuksen. Keskuksessa aletaan tutkia kolmiuloitteisuuden hyödyntämistä matkaviestimissä.

Intel and Nokia Joint Innovation Center työllistää alkuvaiheessa parikymmentä tutkijaa paikallisesta tutkimusyhteisöstä kolmen vuoden ajan.

- Mobiililaitteiden erot tulevat käyttäjäkokemuksesta. Uskomme, että 3-uloitteisella internetillä on hyvät mahdollisuudet tulla seuraavaksi merkittäväksi langattoman käyttäjäkokemuksen läpimurroksi, sanoi Intelin teknologiajohtaja Justin Rattner Oulussa pidetyssä tiedotustilaisuudessa..

- 3D-teknologia voi muuttaa tapaamme käyttää mobiililaitteita ja tehdä kokemuksistamme paljon mukaansatempaavampia, totesi Nokian teknologiajohtaja Rich Green.

Nokia ja Intel kertoivat vuosi sitten aloittavansa tiiviin yhteistyön muun muassa yhteisen Linux-pohjaisen ohjelmistoalustan luomiseksi matkapuhelimiin. Tänä keväänä yhteistyö johti siihen, että Nokian Maemo ja Intelin Moblin yhdistettiin Meegoksi. Ensimmäinen Meego-älypuhelin julkistettaneen myöhemmin tänä vuonna.

Nokia on tiivistänyt yhteistyötään myös toisen tietotekniikkajättiläisen, ohjelmistovalmistaja Microsoftin kanssa.

Yhteistyö tietotekniikan ja mobiilialan vanhojen pelureiden kesken johtuu siitä, että kilpakenttä matkaviestinten käyttöjärjestelmissä ja palveluissa on nopeasti muuttunut. Nokian Symbian on edelleen käyttöjärjestelmien markkinajohtaja, mutta Googlen Android kuroo etumatkaa kiinni. Apple on puolestaan saavuttanut piikkipaikan matkapuhelinten palveluiden määrässä.

(MTV3)

Katso Markus Pirttijoen juttu Oulusta

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja