Mainos

Nokia ja Apple sopivat patenttikiistansa

Nokia ja Apple ovat sopineet patenttikiistansa, Nokia kertoo. Sopu lopettaa yhtiöiden väliset oikeudenkäynnit, joita on ollut vireillä eri maissa.

Nokia ilmoitti tänään allekirjoittaneensa patenttilisenssisopimuksen Applen kanssa. Sopimus päättää kaikki vireillä olevat patenttioikeudenkäynnit yhtiöiden välillä. Sen mukaisesti Nokia ja Apple myös vetäytyvät Yhdysvaltain kansainvälisen kaupan komissiossa (US ITC) nostamistaan kanteista.

Nokia arvioi sopimuksella olevan myönteinen taloudellinen vaikutus yhtiön toisen neljänneksen tulosnäkymiin.

Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop on hyvin tyytyväinen siihen, että Apple on nyt lisensoinut Nokian patentit.

– Tämä sopimus osoittaa patenttiportfoliomme olevan teollisuudenalan johtavia, ja sopimuksen myötä voimme keskittyä muihin lisensointimahdollisuuksiin langattoman viestinnän markkinoilla, Elop kommentoi yrityksen lähettämässä tiedotteessa.

Sopimuksen taloudellinen rakenne sisältää kertamaksun ja juoksevia rojaltimaksuja Applelta Nokialle sopimuksen voimassaolon aikana. Sopimuksen tarkemmat yksityiskohdat ovat luottamuksellisia.

Kiistassa oli kyse siitä, että Nokia katsoi Applen käyttävän luvatta useita Nokian patentteja lähes kaikissa tuotteissaan. Myös Apple oli nostanut useita patenttirikkomussyytteitä Nokiaa vastaan.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.