Mainos

Nokia ilmaisi pelkonsa – Microsoft muodostaa uhkakuvan

Teknologiayhtiö Nokia on raportoinut toimintaansa liittyvistä riskitekijöistä. Nokian yhteistyökumppani Microsoft näyttää muodostavan riskiarvioissa melkoisen uhkakuvan.

ZDNet-teknologiasivusto kertoo, että Nokian on lain mukaan säännöllisesti raportoitava riskiarvioistaan Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoita valvovalle elimelle.

Tuoreessa raportissaan Nokia mainitsee riskitekijäksi sen, että Microsoft saattaa menettää kiinnostuksensa Windows Phonea kohtaan tai jopa laittaa koko hankkeen jäihin.

ZDNet siteeraa Nokian raporttia:

"Microsoft saattaa toimia meistä riippumatta käyttöjärjestelmäasioissa, ja tällä saattaa olla negatiivinen vaikutus meihin. Lisäksi jos Microsoft vähentää investointeja tai lopettaa kokonaan käyttöjärjestelmän tukemisen, niin älypuhelinstrategiamme kärsisi suoraan kyseisistä toimista."

ZDNetin mukaan mikään ei vihjaa, että riski olisi ajankohtainen, mutta kyseessä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun Nokia on kertonut kyseisestä riskistä.

Toinen riski: Entä jos Microsoft julkistaakin oman älypuhelimensa?

ZDNet kertoo myös toisesta kiinnostavasta Nokian ilmoittamasta riskitekijästä. Tämä huoli koskee puolestaan sitä, että Microsoft saattaisi julkaista oman älypuhelimensa. Ohessa toinen katkelma Nokian raportista:

"Microsoft saattaa tehdä strategisia päätöksiä tai muutoksia, jotka voivat olla vahingollisia meille. Microsoft voi esimerkiksi laajentaa strategiaansa myydä Surface-tabletin lisäksi myös muita mobiililaitteita oman merkkinsä alla, älypuhelimet mukaan lukien. Tällöin Microsoft saattaisi keskittyä omiin laitteisiinsa ja vähemmän muiden valmistajien Windows Phone -laitteisiin, Nokia mukaan lukien."

ZDNet toteaa, että mikäli Microsoft todella päättäisi astua omalla tuotteellaan älypuhelinmarkkinoille, niin Nokian ja Microsoftin välillä saattaisi alkaa epämukavat ajat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.