Mainos

Nokia huudossa Tukholmassa

Nokian osakkeiden kauppa Tukholman arvopaperipörssissä on kasvanut räjähdysmäisesti - osittain Helsingin pörssin kustannuksella. Syynä Ruotsissa pidetään sitä, että suursijoittajat pitävät Tukholmaa Helsinkiä kansainvälisempänä kauppapaikkana.

Pörssikaupat Tukholmassa ovat vilkastuneet nopeasti 90-luvulla. Seitsemässä vuodessa päivävaihto on noussut 250 miljoonasta kruunusta yli 20-kertaiseksi.

Vielä räikeämpi on Nokian esimerkki. Koko vuoden 1995 aikana Nokian osakkeita vaihdettiin runsaalla miljardilla kruunulla. Kuluvan vuoden neljän ensimmäisen kuukauden vaihto on jo yli 13 miljardia.

Nokian osakekauppojen kasvu on karannut Helsingin pörssistä lahden yli Tukholmaan. Nordbankenin johtaja Johan Grevelius arvelee syyksi sitä, että Tukholman pörssiä pidetään Helsinkiä kansainvälisempänä.

Pidemmän päälle tämä saattaa merkitä Helsingin ajautumista kansainvälisten pörssikauppojen reuna-alueeksi -näin uskotaan ainakin Tukholmassa.

Grevelius liputtaa yhteispohjoismaisen pörssin puolesta - se kasvattaisi markkinoita tuntuvasti. Ajatus ei saa varauksetonta kannatusta Helsingissä, joka puolestaan odottaa ruusuista aikaa, jos Ruotsi jättäytyy Emu:n ulkopuolelle.

Mitä Nokiaan tulee, niin sen menestykseen ja sen myötä yhä vilkastuvaan Nokian osakkeiden kauppaan jaksetaan uskoa Tukholmassa. Esimerkiksi Nordbanken on asettanut Nokian 25 yrityksen salkussaan pahimman kilpailijan Ericssonin edelle.
(MTV3/Kari Lumikero)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.