Nokia hallitsee Greenpeacen elektroniikkavertailun ykköstilaa

Matkapuhelinjätti Nokia on jo seitsemännen kerran peräkkäin ykkössijalla Greenpeacen neljännesvuosittaisessa elektroniikkavertailussa. Greenpeace kertoo, että toisella sijalla on Sony Ericsson.

- Selvä tavoite ja konkreettinen toiminta ovat tehneet kahdesta Pohjolan it-jätistä maailman ympäristöystävällisimpien matkapuhelimien valmistajia, toteaa Greenpeacen kampanjoitsija Erik Albertsen.

Toista äärilaitaa edustaa Dell, joka muutama vuosi sitten julisti haluavansa olla "planeetan vihrein it-yritys." Greenpeacen mukaan Dellillä ei ole ollut kuitenkaan konkreettista suunnitelmaa ympäristöystävällisen toiminnan toteuttamiseksi.

Dell ei ole poistanut tietokoneistaan PVC:tä ja bromattuja palonestäjiä, joilla on terveyttä ja ympäristöä haittaavia vaikutuksia. Muun muassa Apple sekä HP ovat luopuneet PVC:n ja bromattujen palonestäjien käytöstä.

Greenpeace kuitenkin toteaa, että Dell on aktiivisesti yrittänyt edistää eurooppalaista lainsäädäntöä, joka pitkällä tähtäimellä kieltäisi kaikki vaaralliset kemikaalit elektroniikasta.

Lue myös:

    Uusimmat