Mainos

Nokia hallitsee Greenpeacen elektroniikkavertailun ykköstilaa

Matkapuhelinjätti Nokia on jo seitsemännen kerran peräkkäin ykkössijalla Greenpeacen neljännesvuosittaisessa elektroniikkavertailussa. Greenpeace kertoo, että toisella sijalla on Sony Ericsson.

- Selvä tavoite ja konkreettinen toiminta ovat tehneet kahdesta Pohjolan it-jätistä maailman ympäristöystävällisimpien matkapuhelimien valmistajia, toteaa Greenpeacen kampanjoitsija Erik Albertsen.

Toista äärilaitaa edustaa Dell, joka muutama vuosi sitten julisti haluavansa olla "planeetan vihrein it-yritys." Greenpeacen mukaan Dellillä ei ole ollut kuitenkaan konkreettista suunnitelmaa ympäristöystävällisen toiminnan toteuttamiseksi.

Dell ei ole poistanut tietokoneistaan PVC:tä ja bromattuja palonestäjiä, joilla on terveyttä ja ympäristöä haittaavia vaikutuksia. Muun muassa Apple sekä HP ovat luopuneet PVC:n ja bromattujen palonestäjien käytöstä.

Greenpeace kuitenkin toteaa, että Dell on aktiivisesti yrittänyt edistää eurooppalaista lainsäädäntöä, joka pitkällä tähtäimellä kieltäisi kaikki vaaralliset kemikaalit elektroniikasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.