Mainos

Nokia GEM aikoo mullistaa puhelindesignin - Katso video

Nokia kertoo Conversations -blogissa uudesta puhelinkonseptistaan. GEM-konseptipuhelimen kerrotaan mullistavan mobiililaitedesignin, sillä koko laitteen kuori on yhtenäistä kosketusnäyttöä. Tällöin laitteen joka kulmaan saadaan lisättyä toimintoja.

Laite kykenee muuttamaan ulkoasuaan tilanteen mukaan puhelimesta kameraksi ja edelleen vaikka kartaksi ja peliohjaimeksi.

GEM-konseptia suunnitelleen ryhmän johdossa toimi muotoilupäällikkö Jarkko Saunamäki.

- Nykyään kun käynnistät vaikka kamerasovelluksen, niin kännykkäsi näyttää edelleen kännykältä, mutta GEM-puhelimessa kamerasovelluksen käynnistäminen saa koko puhelimen näyttämään kameralta, kertoo Saunamäki blogissa.

Yksi kuva voi niin halutessa ympäröidä vaikka koko puhelinta.

- Se on todella muokattavissa oleva laite, toteaa Saunamäki.

GEM tarkoittaa jalokiveä. Saunamäki kertoo, että arvokkaissa jalokivissä on useita puolia. Hänen mukaansa konsepti on kuin raaka jalokivi, joka täytyy hioa, jotta siitä tulee todellinen tuote.

Esittelyvideolla näytetään, että laitteen takaosassa voidaan puheluiden aikana näyttää mainoksia, jolloin puhelimen käyttäjä voisi saada alennuksia puhelinlaskuihinsa. Videolla näytetään myös uudenlaista interaktiivisuutta puhelimien välillä. Esimerkiksi tiedostoja voisi siirtää helposti "kaatamalla" niitä puhelimesta toiseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.