Nokia esitteli videopuhelimen

Nokian uudessa 3650-puhelimessa on muun muassa sisäänrakennettu korkearesoluutioinen kamera, videokamera ja videokuvan katselumahdollisuus.

Nokia esitteli tänään Marseille'ssa uuden videopuhelimen. Nokia 3650-puhelimessa on sisäänrakennettu korkearesoluutioinen kamera, videokamera, videokuvan katselumahdollisuus ja multimediaviestintäominaisuudet. Kyseessä on kolmitaajuuspuhelin, joka toimii viidessä maanosassa GSM 900/1800/1900 -taajuuksilla. Puhelimen toimitukset käynnistyvät vuoden 2003 alussa.

-Nokia 3650 on ensimmäinen Pohjois-Amerikan markkinoille toimitettava puhelin, jossa on sisäänrakennettu kamera, kertoo Nokia Mobile Phonesin Imaging-liiketoimintayksikön johtaja Juha Putkiranta.

Nokia 3650:ssa on VGA-resoluutiolla varustettu digitaalinen kamera sekä 176 x 208 pikselin värinäyttö. Puhelimessa on myös videopätkien kuvaukseen käytettävä camcorder-sovellus sekä RealOne Player -sovellus, joka mahdollistaa videokuvan lataamisen ja katselun myös ajantasaisena suoratoistona. Multimediaviestintäominaisuudet mahdollistavat tekstin, kuvien, äänen ja videokuvan lähettämisen toiseen MMS-ominaisuuksilla varustettuun laitteeseen tai vastaanottajan sähköpostiosoitteeseen.

Uutuuspuhelin painaa 130 grammaa, ja siinä on 4 megatavua käyttäjämuistia. Sitä voi halutessaan kasvattaa muistikortilla, jolloin puhelimeen mahtuu enemmän kuvia, pelejä ja muita tiedostoja.

Nokia esitteli tänään Marseille'ssa myös joukon muita uutuusmalleja, kuten 3510i -puhelimen, jossa on värinäyttö sekä multimediaviestintäominaisuudet. Tämän puhelimen toimitukset alkavat Euroopassa ja Afrikassa vuoden 2002 viimeisellä neljänneksellä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat