Mainos

Nokia esitteli uuden väripuhelimen

Nokia esitteli tänään kuusi uutta matkapuhelinmallia, joista yksi on kaivattu värinäyttöpuhelin. 7210-mallin muotisarjan gprs-puhelin on varustettu multimediaviesti- eli MMS-ominaisuudella.

7210 on Nokian kolmas värinäyttöpuhelin. Sen toimitusten luvataan alkavan vuoden kolmannella neljänneksellä. Muut viisi uutuusmallia tulevat myyntiin vuoden toisella neljänneksellä. Niiden joukossa on kaksi kolmitaajuuspuhelinta.

Nokia esitteli uudet puhelimensa samanaikaisesti CeBit-messuilla Hannoverissa Saksassa ja Style My Mobile World -tilaisuudessa Melbournessa Australiassa.

Vanjoki: Star Wars kännyköihin

Nokia esittelee kolmannen sukupolven 3G-matkapuhelimensa ensi syyskuussa, kertoi Nokia Mobile Phonesin varatoimitusjohtaja Anssi Vanjoki tänään CeBit-messuilla Hannoverissa uutistoimisto Reutersin mukaan. Hän myös vilautti yleisölle kameralla varustettua kohupuhelinta.

-Tämä on toimiva, kahden taajuuden 3G-puhelin. Se oli viimeinen kerta, kun näitte sen ennen 26:tta syyskuuta kello 12, jolloin esittelemme sen operaattorikumppaneidemme kanssa, Vanjoki sanoi sujauttaessaan 3G-puhelimen taskuunsa. Ajankohdan tarkentaminen ja puhelimen vilauttaminen olivat tarkoitetut hälventämään epäilyjä, etteivät 3G toimitukset alkaisi ajallaan.

Nokia on aiemmin kertonut tuovansa 3G-puhelimensa markkinoille loppuvuodesta. Nokia Mobile Phonesin toimitusjohtaja Matti Alahuhta sanoi, että epäilyt 3G-toimitusten alkamisesta ovat olleet ylimitoitettuja. Hän vakuutti, että 3G-puhelinten toimitukset alkavat massamitassa jo tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Nokia kehui ohjelmistotarjontaa

3G-kohu jätti varjoonsa sen, että Nokia esitteli tänään kuusi uutta matkapuhelinmallia, joista yksi on kaivattu värinäyttöpuhelin. 7210-mallin muotisarjan gprs-puhelin on varustettu multimediaviesti- eli mms-ominaisuudella. 7210 on Nokian kolmas värinäyttöpuhelin. Sen toimitusten luvataan alkavan vuoden kolmannella neljänneksellä. Muut viisi uutuusmallia tulevat myyntiin vuoden toisella neljänneksellä. Niiden joukossa on kaksi kolmitaajuuspuhelinta. Puhelimista kaksi sijoittuu huokeaan hintaluokkaan. Kaksi muuta on kalliimman hintaluokan mallien uusia versioita ja viides on uusi tehokkaampi kommunikaattori.

Lisäksi Nokia kertoi Hannoverissa lukuisista uusista yhteistyösopimuksista ja palveluista. Niihin kuuluu mm. Lucasfilm-yhtiön kanssa tehty sopimus Star Wars -seikkailujen tuomisesta matkapuhelimiin Club Nokian välityksellä.

Nokia esitteli CeBitissä niin ikään langattomien ohjelmistojen tarjontaansa. Alahuhta ylisti viime marraskuussa alkanutta avoimen standardin Open Mobile Architecture -yhteistyötä, joka on hänen mukaansa edennyt erinomaisesti. Yhteistyöhön on liittynyt jo yli 30 alan johtavaa yritystä.

Värinäytöt alan kuuma aihe

Nokian ensimmäinen värinäyttöpuhelin, marraskuussa Barcelonassa esitelty kamerapuhelin 7650 tulee markkinoille vuoden toisella neljänneksellä. Kilpailijalla Sony Ericssonilla on oma T68-värinäyttöpuhelimensa jo markkinoilla, joskin sen mms-versiossa on erillinen kamera. Myös markkinoiden kakkoselta Motorolalta odotetaan kovia uutuuksia CeBitissä, jonka näyttelyt avautuvat yleisölle huomenna. Sen sijaan neljäs suuri matkapuhelinvalmistaja Siemens ei onnistunut esittelemään omaa värinäyttöpuhelintaan tänään, vaan lupasi sen muutaman kuukauden kuluessa.

Värinäyttöpuhelimet ja mms ovat matkapuhelinalan kuumimmat puheenaiheet 3G-puhelimia odotellessa. Kuitenkin vasta 3G-puhelinten odotetaan nostavan matkapuhelinmarkkinat uudelleen kunnon nousuun. Markkinoilla Nokian uusia puhelimia ja aiemmin tiistaina esitettyä arviota vuoden ensimmäisen neljänneksen tuloksesta ei otettu kovin innostuneesti vastaan. Nokian osakkeen kurssi putosi alle 26 euron julkistusten jälkeen.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 12.3.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.