Mainos

Nokia esitteli uuden televisiokännykän

Nokia kertoi myös perustaneensa videopalvelun, johon sisältöä tuottavat internetissä videoita julkaiseva YouTube sekä uutistoimisto Reuters.

Nokia on julkistanut tukun matkapuhelimia Barcelonassa alkaneessa matkapuhelinalan 3GSM-suurtapahtumassa. Mielenkiintoisimmat niistä ovat uusi langaton televisiokännykkä sekä kommunikaattori.

Yhtiö kertoi myös perustaneensa videopalvelun, johon sisältöä tuottavat internetissä videoita julkaiseva YouTube sekä uutistoimisto Reuters. Nokia Video Centerin avulla voi katsella internetistä tai tietokoneesta ladattuja videoita. Palvelu toimii N-sarjan puhelimissa.

Toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuon mukaan uusi televisiokännykkä tulee kauppoihin huhti-kesäkuussa. Se on Nokian toinen televisiokäyttöön tarkoitettu malli. Uudessa mallissa on muun muassa 2,4 tuuman näyttö.

Kallasvuo kertoi uskovansa, että televisiokännyköitä menee kaupaksi 5-10 miljoonaa kappaletta ensi vuoden loppuun mennessä. Seuraavan vuoden lopussa käyttäjiä on hänen arvionsa mukaan 20 miljoonaa.

Rajoite langattoman television leviämiselle ovat tarvittavat investoinnit, sillä kännykkätelevisiota varten tarvitaan erillinen verkko. Myös tekijänoikeuskysymykset ovat olleet hankalia ratkaista, mikä on lykännyt uuden tekniikan käyttöönottoa esimerkiksi Suomessa.

Mallinimeä E90 kantava uusi kommunikaattori päivittää edellisen mallin. Sen on määrä tulla markkinoille kesäkuun loppuun mennessä. Lisäksi Nokia julkisti Barcelonassa pari muuta yrityssarjan puhelinta.

Paikannuspuolella Nokialla oli esitellä uusi 6116 Navigator -malli, joka on tarkoitettu massamarkkinoille. Nokia uskoo paikannuksen olevan yksi nopeimmin kasvavista virtauksista kännykkäalalla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.