Mainos

Nokia enää lievässä laskussa

Nokian perjantain syöksy oikeni tänäaamuna lieväksi laskuksi Helsingin pörssissä. Runsaat puoli tuntia pörssin aukeamisen jälkeen Nokian osake oli menettänyt arvostaan 0,48 prosenttia. 12,34 euron arvo oli näin 6 senttiä perjantain päätöslukeman alapuolella.

Useat pankkiiriliikkeet alensivat Nokia-suosituksiaan ja tavoitehintojaan. JP Morganin, UBS:n, Morgan Stanleyn ja FIM:n suositusten laskun ohella Nokian arvoa nakersi myös kilpailevan kännykkävalmistajan Sony Ericssonin yllättävän hyvä osavuositulos, jonka perusteella Nokia näyttää nyt menettävän asemiaan kaikille varteenotettaville kilpailijoilleen.

Nokian kilpailijoiden hyvät tulokset saattoivatkin nyt auttaa eräitä aiemmin Nokia-riippuvaisia yhtiöitä. Nousijoihin kuuluivat mm. Perlos ja Elcoteq.

Muuten pörssiaamu oli vaisu. Hex-yleisindeksi pysytteli perjantain tasollaan. 5 871 pistettä tiesi viiden sadasosaprosentin liukua alaspäin. Portfolioindeksin 0,28 prosentin nousu kertoi siitä, että Nokian ulkopuolinen pörssi oli niukasti noususuunnassa. Mm. metsäyhtiöt vahvistuivat keskimäärin 1,09 prosenttia Stora Enson 5,63 prosenttia nousseen A-osakkeen johdolla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.