Nokia ei enää Suomen suosituin?

Nokian asema Suomen matkapuhelinmarkkinoiden ylivoimaisena hallitsijana on heikentynyt.

Kolmen suuren operaattorin myyntitilastot osoittavat, että Apple ja Samsung ovat sijoittuneet myydyimmissä malleissa hyvin.

Nokian kannalta luvut eivät kuitenkaan ole huolestuttavia, sanoo tietoverkkotekniikan professori Jukka Manner Aalto-yliopistosta.

- Se kertoo vaan siitä, että yhtä, supersuosittua mallia ei ole. Se ei kerro mitään siitä, että kuinka paljon nokialaisia myydään yhteensä, portfolio on niin laaja.

- Applellahan on faktisesti se yksi malli, toista myydään siinä sivussa. On helpompi saavuttaa sillä yhdellä mallilla se suosituin sija, kuin jos on kymmeniä malleja, joiden yhteenlaskettu myynti on hurja, Manner kommentoi MTV3:n Uutisille.

Applen iPhone kiilasi viime vuonna ykköseksi esimerkiksi Sonera Tukun myynnissä. Myös Elisan henkilöasiakkaat ostivat eniten iPhonea.

Perinteisesti tärkeässä joulumyynnissä Samsungin pienikokoinen älypuhelin oli ykkösenä DNA Kaupassa. Nokian puhelimista menestyi sekä koko vuoden että joulukuun tilastoissa etenkin alle sadan euron C2-malli.

Joulukuun myyntitilastoista käy ilmi, että esimerkiksi DNA Kaupan viiden myydyimmän kännykän joukossa ensimmäinen nokialainen puhelin on vasta sijalla viisi. Sen sijaan Elisan myynnissä Nokia piti vielä kärkisijaa. Sonera Tukun joulukuun myydyin oli Applen iPhone.

Puhelinten valmistajat ja myyjät eivät julkista myytyjen kännyköiden määriä.

Maailmanlaajuisilla markkinoilla Samsung on harpannut Applen ohi maailman suurimmaksi älypuhelinten valmistajaksi. Niillä markkinoilla Nokia on kolmas. Samsung on ilmoittanut ohittavansa tänä vuonna Nokian myytyjen puhelinten määrässä.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat