Mainos

Nokia ehkäisee Thaimaan harmaatuontia tarjoamalla etuja liikkeille

Nokia pyrkii ehkäisemään matkapuhelimiensa harmaatuontia Thaimaassa organisoimalla uudelleen kännyköidensä jakelua ja tarjoamalla liikkeille etuja.

Bangkok Times -lehden mukaan suomalaisyhtiö tarjoaa virallisen kanavan kautta kännykkänsä hankkiville liikkeille etuina esimerkiksi tukea liikkeiden sisustuksessa, markkinoinnissa ja henkilökunnan kouluttamisessa. Nokia on luvannut tukea myös datapalvelujen kannalta tärkeää paikallista sisällöntuotantoa.

Lehden mukaan Nokian pilottiohjelmaan ovat liittyneet jo Thaimaan suurimmat suoratuojat Jay Mart ja Bliss-Tel. Myös muiden suoratuojien odotetaan seuraavan esimerkkiä.

Harmaatuonnin taustalla on thaimaalaisten matkapuhelinoperaattoreiden muuttunut tilanne. Viime vuodenvaihteessa ne purkivat palvelun ja kännykän kytkennän, ja palveluja alettiin tarjota kaikille sim-kortin lunastaneille.

Muutoksen seurauksena Nokian kännyköiden suora tuonti ohi virallisten kanavien lisääntyi Singaporesta ja Hongkongista. Näiden harmaiden kännyköiden hinta jäi 10-20 prosenttia halvemmaksi, mutta harmaatuojat joutuvat itse järjestämään niille takuuhuollon.

Nokia aikookin organisoida Thaimaan jakelutoiminnan uudelleen ja perustaa tätä varten yhdessä operaattoreiden ja suurten jakelijoiden kanssa yhteiselimen. Nokia hallinnee jo lähes puolta Thaimaan matkapuhelinmarkkinoista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.