Mainos

Nokia: Apple hyödynsi keksintöjämme laittomasti kaikissa laitteissaan

Nokian ja Applen välinen patenttiriita on jatkunut vuodesta 2009 saakka. Yhtiöt ovat syyttäneet toisiaan laittomasta patenttien käytöstä - kumpikin on myös haastanut toisensa oikeuteen lukuisia kertoja.

Maaliskuun lopussa Nokia tiedotti tuoreimman oikeuskanteensa yhteydessä, että Apple on käyttänyt Nokian patentteja laittomasti kaikissa laitteissaan: älypuhelimissa, musiikkisoittimissa, tableteissa ja tietokoneissa. Kiistanalaisia patentteja oli yhteensä 46.

Rikkomuksista osa on koskenut verkkoteknologiaan liittyviä keksintöjä. Nokia on ollut alusta asti kehittämässä ja standardoimassa gsm- ja sen päälle rakennettua 3g-teknologiaa. Esimerkiksi Apple ei vielä 1990-luvulla ollut mukana gsm-tekniikassa. Nokialla on velvollisuus jakaa standardoituja keksintöjään muille valmistajille ja oikeus periä niistä lisenssimaksuja.

Toinen osa patenttiriidoista liittyy puhelinten ominaisuuksiin. Nokia kertoi Applen rikkoneen patenttioikeuksia muun muassa paikannukseen, tietojen synkronointiin, puheäänen laatuun ja bluetooth-lisälaitteiden käyttöön liittyneissä keksinnöissään.

Katso Markus Pirttijoen juttu (Seitsemän uutiset 14.6.2011)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.