Mainos

Nokia antaa potkut 500:lle - 300 työpaikkaa säästyi

Nokia irtisanoo Suomessa merkittävästi vähemmän työntekijöitä kuin ennakoitiin. Irtisanottavia on noin 500, kun joulukuussa yt-neuvottelujen päätyttyä määräksi arvioitiin enintään 800.

Alun perin Nokia tavoitteli noin 850 työntekijän vähennystä.

Nokia kertoo, että syynä irtisanottavien määrän vähentymiseen on sijoittuminen uusiin tehtäviin yhtiön sisällä. Nokia uskoo, että irtisanottavien määrä vähenee yhä, koska työntekijät voivat hakea edelleen uusia tehtäviä yhtiöstä.

- Yt-neuvottelujen vähennykset kohdistuvat lähinnä tuotekehitykseen ja myös tukitoimintoihin. Myös nämä uudet tehtävät ovat tuotekehitystehtäviä tai it-tehtäviä, sanoo Nokian Suomen henkilöstöjohtaja Ville Valtonen MTV:n uutisille.

Valtonen ei osaa vielä arvioida, kuinka moni 500 irtisanotusta saa uusia töitä yhtiön sisältä.

- Hehän ovat prioriteettikandidaatteja eli heillä on etusija avoimiin työpaikkoihin. Eri toiminnoissa on edelleen auki kymmeniä tällaisia työpaikkoja.

Irtisanottavilla tarjotaan tukipakettia

Ennakkoilmoituksen irtisanomisesta saa tänään noin 200 työntekijää Tampereella, 120 työntekijää pääkaupunkiseudulla, yli 100 Oulussa ja runsaat 80 Salossa.

Nokian mukaan irtisanottavilla työntekijöillä on myös oikeus tukipakettiin, joka on enimmillään 15 kuukauden palkka. Lisäksi irtisanomisaikana on mahdollista etsiä muita töitä.

- Aiemmat kokemukset ovat näyttäneet, että paketin ottaminen on suosituin vaihtoehto. Nokialla on hyviä kokemuksia siitä, että se antaa mahdollisuuksia ja aikaa työnhakuun sekä tarjoaa tiettyä puskuria eri elämäntilanteissa.

Nokian tavoitteena oli karsia 1 800 työpaikkaa maailmanlaajuisesti. Vähennykset koskevat Symbian-tuotekehitystä ja palveluliiketoimintaa, joita järjestetään uudelleen.

Symbian on Nokian tärkein matkapuhelinten käyttöjärjestelmä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.