Mainos

Nokia aloitti umts-puhelimen toimitukset teleoperaattoreille

Nokia ilmoitti tänään aloittavansa heti kolmannen sukupolven matkapuhelimien toimitukset teleoperaattoreille. Kolme viikkoa sitten julkistettu umts-monitaajuuspuhelin on läpäissyt kaikki tekniset kokeet Euroopassa ja Japanissa ja on valmis markkinoille.

-Puhelintoimitusten aloittaminen on osoitus siitä, että 6650 on kypsä tuote ja etenemme hyvää vauhtia kohti laajakaistaverkkojen ja kaupallisten palveluiden käyttöönottoa, sanoo Nokian teknologiajohtaja Yrjö Neuvo.

Nokian 6650 on ensimmäinen globaali kolmannen sukupolven umts-matkapuhelin. Se toimii sekä uudessa laajakaistaisessa kolmannen sukupolven wcdma-verkossa että nykyisissä gsm-verkoissa. Neuvon mukaan Nokia aloitti heti tyyppihyväksynnän saamisen jälkeen umts-matkapuhelimien toimitukset teleoperaattoreille eri puolilla maailmaa. Teleoperaattorit testaavat päätelaitteilla verkkojen toimintaa. Umts-puhelimien kaupalliset toimitukset alkavat ensi vuoden alkupuolella, kuten Nokia aiemmin kertoi.

Tähän mennessä 112 teleoperaattoria 34 maassa on valinnut laajakaistateknologiakseen wcdma:n. Umts otetaan käyttöön myös Etelä-Korean ja Japanin kolmannen sukupolven standardina. Wcdma:n laaja käyttöönotto merkitsee Neuvon mukaan, että se tarjoaa kuluttajille tulevaisuudessa laajimman päätelaite- ja palveluvalikoiman.

Teleoperaattoreille wcdma antaa sekä mittakaavaetuja että gsm-verkoissa mahdollisuuden saumattomaan siirtymiseen kolmanteen sukupolveen. Alkuvaiheessa useimmat wcdma-verkot toimivat Neuvon mukaan 128 kilobitin siirtonopeudella, joka on myös Nokian ensimmäisen mallin normaali nopeus. -Tällä siirtonopeudella uusi laajakaistapuhelin on jo nopeampi kuin mikään perinteinen kiinteä puhelinyhteys, totesi Neuvo. Nokia on jo koekäyttänyt uutta umts-puhelinta myös 384 kilobitin siirtonopeudella.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.