Mainos

Nokia: 3G-puhelimet kauppoihin ensi syksynä

Nokian pääjohtaja Jorma Ollila arvioi, että Nokia tuo ensimmäiset kolmannen sukupolven 3G-matkapuhelimet Euroopan markkinoille aiemman aikataulun mukaisesti eli syksyllä 2002. Laajempi tuotanto alkaa vuoden 2003 puolella.

Ollila kommentoi asiaa Tokiossa lehdistötilaisuudessa, jossa Nokia ja Japanin johtava teleoperaattori NTT DoCoMo kertoivat aloittavansa tiiviin yhteistyön kolmannen sukupolven matkapuhelinratkaisujen kehittämisessä.

Yhteistyön tarkoituksena on määritellä 3G-laitteille yhteiset standardit, jotta esimerkiksi Nokian puhelimilla voi jatkossa käyttää kaikkien operaattorien palveluja missä päin maailmaa tahansa. Yhteensopivan tekniikan kehittäminen on alalle olennaisen tärkeää, sillä sen uskotaan nopeuttavan tuntuvasti 3G-laitteiden ja umts-verkkojen käytön leviämistä.

Yhteistyössä ovat mukana Nokian ja DoCoMon lisäksi mm. AT&T, Vodafone, SonyEricsson, Motorola, Matsushita, Samsung, Sharp ja Siemens. Sen sijaan ohjelmistojätti Microsoft on jättäytynyt yhteistyön ulkopuolelle. Yhtiö on kehittelemässä omia standardejaan.

Kolmannen sukupolven matkapuhelimet tarjoavat käyttäjille nopean Internet-yhteyden, sähköpostin ja mahdollisuuden lähettää liikkuvaa kuvaa. Toistaiseksi palveluja on tarjolla vain DoCoMon verkossa rajoitetuilla alueilla Tokiossa. DoCoMo kertoi käynnistävänsä vielä tämän viikon aikana myös palvelun, jossa 3G-puhelimiin lähetetään uutisista ja musiikista koostuvia lyhyitä videokoosteita.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.