Mainos

Noin miljoona suomalaista sairastuu sikainfluenssaan

Suomessa varmistui viikonlopun aikana lukuisia uusia sikainfluenssatartuntoja. Terveysviranomaiset valmistautuvat parhaillaan syksyn tartunta-aaltoon. Tämän hetken arvion mukaan miljoona suomalaista saa tartunnan, mutta valtaosa tartunnoista on lieviä.

Suomen infektiolääkärit ja terveysviranomaiset kokoontuivat tänään Helsingissä sikainfluenssan leviämisen takia. Viikonlopun ajan parisenkymmentä uutta tartuntatapausta on lyhyessä ajassa paljon eikä tulevaisuuden ennuste ole sen positiivisempi.

Professori Ville Valtonen HUSin infektio-osastolta arvioi, että noin miljoona suomalaista tulee sairastumaan sikainfluenssaan.

Valtonen viittaa miljoonalla tartunnalla ensimmäisen aallon, eli tulevan syksyn, tartuntamääriin. Paniikkiin ei kuitenkaan ole syytä, sillä suurin osa tartunnoista vastaa vakavuudeltaan tavallista flunssaa.

- Toinen aalto, joka ajoittuu jonnekin kevättalveen 2010 on teoriassa pahempi. Tämän hetken käsityksen mukaan jokainen suomalainen tullaan kuitenkin rokottamaan pandemia-rokotteella, Valtonen toteaa.

Maailmalla kehitetäänkin koko ajan sikainfluenssalle sopivaa rokotetta, minkä pitäisi lievittää ensi kevään tartuntojen määrää.

Todennäköisemmin sikainfluenssaan sairastuvat alle kolmekymmentävuotiaat nuoret ja lapset. Myös krooniset sairaudet kuten diabetes altistavat tartunnalle. 95 prosenttia tartunnan saaneista selviää todennäköisesti kotihoidolla

Sikainfluenssarokotetta odotellessa terveysviranomaiset patistavat ihmisiä käsien pesulle. Tauti tarttuu kosketus- ja pisaratartuntana.

(MTV3)

Lue lisää:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.