Noin 70 ulos UPM:n Kajaanin tehtaalta

Näillä näkymin hieman yli 70 henkilöä UPM:n Kajaanin paperitehtaan väestä saa etsiä itselleen uusia töitä. Päättyneiden yt-neuvotteluiden tuloksena toimihenkilöitä irtisanotaan 27 ja työntekijäpuolelta väkeä vähennetään 47 henkilön verran. Väen vähentämisellä pyritään tehostamaan paperitehtaan kannattavuutta.

Työntekijöiden osalta irtisanottavien määrä ei ole vielä lopullinen, sillä yt-neuvottelujen rinnalla on käyty samaan aikaan paikallisia tes-neuvotteluja, joiden jälkeen määrä tarkentuu. Ensimmäiset irtisanomislaput on työntekijöille jo jaettu, ja kuun loppuun mennessä tilanne on kokonaisuudessa selvä myös nimien osalta.

Kajaanin paperitehtaalle ei ensi kesänä palkata lainkaan kesätyöntekijöitä, vaan kesälomitukset hoidetaan oman väen voimin. Ylimääräistä väkeä löytyy, kun sanomalehtipaperia valmistava paperikone 4 suljetaan kymmeneksi kuukaudeksi 26. helmikuuta alkaen.

Kesälomajärjestelyjen ansiosta lomautukset vastaavat 30 työntekijän työpanosta. Alun perin arvio lomautettavien määrästä oli 110 henkilöä. Tällä hetkellä Kajaanin tehtaalla työskentelee 577 henkilöä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat