Mainos

Nizza oli iskun aikaan täynnä turisteja – miljoonat vierailevat vuosittain

Nizza on etenkin kesällä vilkas turistikaupunki, jossa vierailee miljoonia matkailijoita joka vuosi. Heinäkuussa Nizzan turistisesonki on huipussaan.

Nizza on Ranskan viidenneksi suurin kaupunki. Nizza sijaitsee Ranskan Rivieralla, joka on Pariisin jälkeen maan suosituin turistialue. Ranskan Rivieran matkailuvirasto kertoo, että Nizza on alueen suosituin matkailukohde: sinne suuntaa yli kolmasosa alueen turisteista. Kaupungissa vierailee viraston mukaan vuosittain noin viisi miljoonaa matkailijaa.

Toisin kuin Pariisiin, aurinkolomakohde Nizzaan tullaan yleensä lomalle nimenomaan kesäaikaan. Nizza on juuri nyt täynnä turisteja: eniten matkailijoita on matkailuviraston mukaan heinä–elokuussa.

Nizza on luokiteltu hyvin turvalliseksi ja rauhalliseksi matkakohteeksi. Kaupungissa ei ole ollut väkivaltaisuuksia viime vuosien aikana.

Terrori-iskuja suunniteltu turistikohteisiin

Nizzan iskun tekijäksi ei ole ilmoittautunut mikään järjestäytynyt terroristijärjestö. Suomen Pariisin-suurlähetystön lähetystöneuvos Salla Sammalkivi kuitenkin muistuttaa, että islamistiset terroristijärjestöt ovat aikaisemmin suunnitelleet iskuja juuri turistikohteisiin.

Saksalainen Bild-lehti kertoi huhtikuussa, että islamistiset terroristit suunnittelivat Italian tiedustelun mukaan iskuja Euroopan lomarannikoille. Italian viranomaisten mukaan silloin itsemurhapommittajat suunnittelivat iskua suosittujen matkakohteiden uimarannoille.

2:21

1:01:00


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.