Mainos

Niukka ruokavalio lisää ennenaikaisen synnytyksen riskiä?

Äidin niukka ruokavalio hedelmöityshetkellä voi liittyä ennenaikaiseen synnytykseen, kertoo tuore tutkimus.

Lampailla sikiön kehitystä tutkineet uusiseelantilaiset tutkijat uskovat, että äidin ruokavalio saattaa selittää ennenaikaisen synnytyksen.

Tutkimuksessa havaittiin, että äidin dieetti voisi olla selityksenä noin 40 prosentille Uuden-Seelannin ennenaikaisista synnytyksistä, joille ei ole aiemmin löydetty syytä.

Tutkimusta johtanut Frank Bloomfield korostaa, että kyseessä ovat vasta varhaiset testit, mutta mikäli asia pätee myös ihmisiin, tutkimuksellä voi olla suuria vaikutuksia.

Kokeessa lammaslauma jaettiin kahteen ryhmään. Toiselle ryhmälle syötettiin vähemmän ravintoa kuin vertailuryhmälle. Näin tehtiin 60 päivää ennen parittelua ja 30 päivää sen jälkeen. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää kuinka vähäinen ravinto vaikuttaa sikiön kasvuun. Yllättäen tutkijat kuitenkin huomasivat, että vähän syöneet lampaat synnyttivät ennenaikaisesti, mutta vertailuryhmän lampaat normaalisti.

Bloomfield on vakuuttunut, että tutkimus tulee pätemään myös ihmisiin, mutta hän ei halunnut antaa tarkkoja ohjeita ruokavalion suhteen.

- Raskautta suunnittelevien naisten olisi hyvä syödä monipuolista ja terveellistä ruokaa, mutta sen yksityiskohtaisempia ohjeita en osaa antaa tässä vaiheessa, Bloomfield sanoi.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.