Mainos

Niukka enemmistö vastustaa Ahtisaarta

53 prosenttia suomalaisista näyttää tuoreen kyselyn mukaan vastustavan presidentti Martti Ahtisaaren jatkamista toiselle virkakaudelle. 28 prosenttia toivoo tämän vielä jatkavan nykyisen kauden jälkeen, käy ilmi Ilta-Sanomien teettämästä kyselystä.

19 prosenttia ei kyselyn perusteella ole vielä ratkaissut kantaansa. Vain SDP:n kannattajista enemmistö eli 54 prosenttia haluaa Ahtisaaren jatkavan tehtävissään myös vuoden 2000 jälkeen. Heistäkin 34 prosenttia vastustaa toista kuusivuotiskautta. Kokoomuksen kannattajista 73 prosenttia ja keskustan kannattajista 74 prosenttia vastustaa Ahtisaaren uutta kautta. Vihreistä näin ajattelee kyselyn mukaan 62 prosenttia.

Naiset vieroksuvat Ahtisaarta enemmän kuin miehet. Miehistä 31 prosenttia haluaa hänen jatkavan, naisista 25 prosenttia. Ahtisaaren vastustus näyttää lisääntyvän iän myötä. Kaikissa ikäluokissa on kuitenkin enemmän jatkokautta vastustavia kuin sitä kannattavia.

Laajimmin nykyisen presidentin uutta kautta karsastavat viljelijät (79%.), yrittäjät (66%) ja ylemmät toimihenkilöt (59%). Työväestöstä 44 prosenttia kannattaa ja 33 prosenttia vastustaa jatkokautta. Myötämielisyys pienenee koulutustason nousun myötä.

Suomen Gallup haastatteli kyselyä varten puhelimitse 1010:tä yli 15-vuotiasta henkilöä. Haastattelut tehtiin 15.-18. joulukuuta ja 5.-7. tammikuuta. Kyselyn virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.