Nissanin sähköauton ostaneet tyytymättömiä latausaikaan – myös toimintasäde ollut pettymys

0:42

Isossa-Britanniassa on ollut tyytymättömyyttä Nissanin sähköauton, Leafin lautausaikoihin ja toimintasäteeseen. Nissan kieltää johtaneensa asiakkaitaan harhaan, BBC kirjoittaa verkkosivuillaan.

Pääkuvan video

Nissan esittelee Leaf-sähköautoista löytyvää ProPilot-tekniikkaa

Nissanin uuden Leaf-mallin omistajat Isossa-Britanniassa syyttävät autovalmistajaa harhaanjohtavasta markkinoinnista. He sanovat, että sähköauton lataaminen voi kestää kolme kertaa kauemmin kuin mitä Nissan on antanut uskoa verkkosivuillaan.

Toiset ovat olleet myös tyytymättömiä sähköauton toimintasäteeseen yhdellä latauksella. Heidän mukaansa auto ei pysty matkaamaan Nissanin lupaamaa 378 kilometrin matkaa ilman lataamista välillä.

Nissan on myöntänyt, että latausajat voivat vaihdella. Mutta autovalmistaja kieltää johtaneensa kuluttajia harhaan, ja että autojen kanssa olisi ongelmia.

Leaf-mallin omistajat ovat kuitenkin kertoneet joutuneensa käyttämään jopa kaksi ja puoli tuntia autojen lataamiseen moottoriteiden varressa.

Isossa-Britanniassa on myyty uudempaa Leaf-mallia 2 600 kappaletta.

Nissan kertoi Leaf-mallin mainonnassaan viime vuonna, että auton pikalataus 80 prosentin lataukseen kestäisi vain 40 minuuttia keskimääräisissä ajo-olosuhteissa. Sittemmin autovalmistaja on muuttanut lupaustansa niin, että lataaminen voi kestää 40:stä minuutista 60:een minuuttiin.

Nissan on myös ilmoittanut, että pikalatausta on tarkoitus käyttää vain kerran yhden matkan aikana.

Toimintasäteestä Nissanille valittanut Tony Pitcairn kertoo BBC:n haastattelussa, että hänen käytössään toimintasäde oli vain noin 250 kilometriä.

Luvattu toimintasäde oli aikoinaan mitattu NEDC-standardin mukaisesti. Sittemmin on siirrytty uuteen mittausstandardiin, jonka myötä toimintasäde on laskenut 378:stä kilometristä 270:een kilometriin, Nissanilta kerrotaan.


Lähde: BBC

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja