Mainos

Nissanin katumaasturi kiihdytti Suomen myydyimmäksi autoksi

Nissanin katumaasturi Qashqai nousi viime vuonna Suomen myydyimmäksi automalliksi ohi Skoda Octavian.

Qashqaita myytiin yli 700 autoa enemmän kuin vuotta aiemmin. Kaupaksi kävi Liikenteen turvallisuusviraston Trafin tietojen mukaan 5103 autoa. Kakkoseksi jääneen Octavian myynti laski 4534 autoon.

Volkswagen säilytti ensirekisteröinneissä asemansa Suomen suosituimpana automerkkinä, vaikka sen myynti supistui lähes viidenneksen vuotta aiemmasta. Saksalaisvalmistajan autoja myytiin vajaat 14000 eli kuutisensataa enemmän kuin kakkossijaansa hieman vahvistaneen Toyotan autoja.

Autokauppa kävi Trafin mukaan viime vuonna selvästi heikommin kuin vuotta aiemmin. Myynti kasvoi voimakkaasti ennen huhtikuun alussa voimaan astunutta autoverotuksen muutosta, joka perustuu hiilidioksidipäästöihin. Loppuvuonna myynti jäi selvästi edellisvuotista pienemmäksi.

Sähköautojen myynti pysyi vähäisenä. Niiden myynti kasvoi kyllä 70 prosenttia, mutta kaupaksi kävi Trafin mukaan vain 51 sähköautoa. Vuotta aiemmin rekisteröitiin 30 uutta sähköautoa.

Myynti väheni 12 prosenttia

Uusien henkilöautojen ensirekisteröinnit vähenivät Trafin mukaan runsaan kymmeneksen viime vuonna. Henkilöautoja rekisteröitiin 111 251 eli lähes 15 000 autoa vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Trafi arvioi, että tänä vuonna uusia henkilöautoja rekisteröidään noin 110 000, jos yleinen taloudellinen tilanne ei merkittävästi muutu. Rekisteröinnit pysyisivät siten samalla tasolla kuin viime ja toissa vuonna.

Suurista valmistajista vain Toyota pystyi hieman lisäämään myyntiä. Myös seitsemänneksi myydyimmän KIAn myynti kasvoi hieman. Kärkikaksikon jälkeen suosituin merkki oli Skoda, jonka myynti jäi kuitenkin yli kolmanneksen pienemmäksi kuin niiden. Suosittuja olivat myös Fordin, Volvon ja Nissanin autot.

Volkswagenin Golf laski myydyimpien automallien listalla neljänneksi edellisvuoden kakkossijalta. Toyota Avensis pysyi kolmossijalla. Puolet myyntilukujaan parantanut Toyota Yaris nousi kuudenneksi suosituimmaksi automalliksi heti Ford Focuksen jälkeen.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.