Mainos

Nintendon ympärillä kuohuu

(Pekka Karppinen) Japanilaisen videopelijätti Nintendon ympärillä on ollut säpinää viime päivinä. Yhtiön osakkeilla on taas päästy käymään kauppaa Tokion pörssissä keskiviikkoisen myynnin keskeytyksen jälkeen, mutta huomattavasti heikentyneellä hinnalla.

Kurimuksen käynnisti japanilaislehden artikkeli, jossa Nintendon tuloksen ennustettiin putoavan peräti 53 prosenttia tänä tilivuonna. Osakkeenomistajat eivät aikailleet. Pörssipäivän valjettua Tokiossa keskiviikkona alkoi myyntimääräyksiä sataa saavikaupalla. Iltapäivällä yhtiön osakkeiden myynti keskeytettiin.

Nintendo järjesti Osakassa tiedotustilaisuuden, jossa yhtiön edustajat ampuivat kiusallisia huhuja alas parhaansa mukaan. Päälle päätteeksi yhtiö ilmoitti tarkistaneensa myyntiennusteitaan ylöspäin.

Yhtiön selvitys tyydytti pörssiä siinä määrin, että osakkeiden vaihto voitiin aloittaa uudelleen. Eilen Nintendon osakkeet tekivät hyvin kauppansa, mutta huomattavasti halventuneeseen hintaan. Osakkeen noteeraus oli laskenut tiistaisesta 8,6 prosenttia.

Videopelimarkkinoita kerran yksinvaltiaan tavoin hallinnut ja Japanin tuottoisimpiin yrityksiin lukeutunut Nintendo on menettänyt markkinaosuuksiaan Segalle ja Sonylle. Yhtiön osakekurssi on pudonnut huimasti vuoden -90 huippulukemista.

Nyt yhtiössä jännätään, miten kuluttajat ottavat vastaan sen uusimman pelikonsolin, Nintendo 64:n. Laite on määrä laskea elintärkeille Yhdysvaltain markkinoille ensi kuussa.
(MTV3/Huomenta Suomi)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.