Mainos

Nilsiän vesireitti avattiin

Pohjoisen Saimaan veneilymahdollisuudet paranivat tänä kesänä kun uusi Nilsiän reitti otettiin käyttöön. Kaksi uutta sulkukanavaa vaatinut reitti merkitsee suoraa vesiväylää esimerkiksi Kuopiosta Tahkon loma-alueille Nilsiään. Vesireitin avajaisia juhlittiin Juankosken kanavalla.

Uusi kanavareitti veneilijöille Pohjois-Saimaalla

Museoalus SS Saimaa sai kunnian käyttää Juankosken uutta kanavaa virallisesti ensimmäisen kerran. Kun arvovieraat oli nostatettu sulussa kansan tasalle, oli laulun aika. Kun Pauli Matti Juhani Leskinen saapuu synnyinpitäjäänsä, laulu voi olla vain Juankoski Here I Come.

Juicen avustajineen suorittamien juhlallisten avajaisseremonioitten myötä otettiin nyt käyttöön Nilsiän vesireitti. Se yhdistää Kallaveden, Juurusveden, Vuotjärven ja Syvärin. Kuopiosta pääsee siis veneellä Siilinjärven ja Juankosken kautta Nilsiään ja Varpaisjärvelle asti. Juankosken kanavaa kaivattiin jo parisataa vuotta sitten teollisuuden tarpeisiin, nyt reitille toivotaan huviveneilijöitä.

- Matkailu on aivan keskeinen elementti ja me uskomme että matkailuyrittäjät voivat hyödyntää tätä reittiä ja me uskomme sitten että matkailutulon tiimoilta tämä tulee tuottamaan alueen kunnille ja yrittäjille itsensä takaisin, Juankosken kaupunginjohtaja Petri Kangasperko sanoo.

6,5 miljoonaa euroa maksaneen ja 65 km pitkän vesireitin avaamisen uskotaan houkuttelevan myös maitse tulevia matkailijoita, niin että vaikutukset tuntuvat koko Pohjois-Savon maakunnassa.

- Se on tavallaan yhteiskuntataloudellisesti merkittävä asia kun nämä työpaikat saadaan kokovuotisiksi, Kangasperko jatkaa.

Maisemiltaan vaihteleva reitti miellyttää ainakin tänään juhlaregattaan osallistunutta veneilijää.

- Kiva reitti. Oikein mukavia kapeita kapeikkoja ja nättiä järvenselkiä. Ainakin kuopiolaisia tämän uskoisi vetävän ja ehkä tuolta Lappeenrannan suunnalta tulevat käymään pohjoisilla vesillä, arvelee Toivo Vainikainen Kuopiosta.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 13.07.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.