Mainos

Nikula: Talouskasvu kyseenalaistaa leikkausten laillisuuden

Kansalaisten perusturvan leikkaaminen alkaa olla perusturvan vastaista, jos hyvä talouskehitys jatkuu, uusi oikeuskansleri Paavo Nikula sanoi tiistai-iltana TV2:n Mustassa laatikossa.

Laki turvaa kansalaisten perusoikeudet. Eduskunnan perustuslakivaliokunta on kuitenkin viime vuosina tulkinnut, että leikkauksia on voitu tehdä valtion heikon talouden vuoksi. -Peruste ei kovin kauan ole kestävä, jos toisaalta sanotaan, että talous kasvaa, Nikula sanoi ohjelmassa.

Valtion budjettipäällikkö Erkki Virtanen on jo julkisuudessa sanonut, että seuraavan hallituksen pitäisi aloittaa työnsä kymmenen miljardin markan leikkauslistalla. Uudessa tehtävässään Nikula aikoo olla oma-aloitteinen erityisesti vangitsemisiin ja sananvapauteen liittyvien perusoikeuksien valvonnassa.

Nikula yhtyy myös eduskunnan oikeusasiamies Lauri Lehtimajan linjaukseen, että kuntien on ehdottomasti huolehdittava lain velvoittamista palveluista, joten päivähoitoa, opetusta tai vammaispalveluja ei saa laiminlyödä rahapulan varjollakaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.