Mainos

Nikula: Hedelmöityshoito sallittava

Oikeuskansleri Paavo Nikula mielestä jokaisella naisella tulisi olla oikeus hedelmöityshoitoihin, kertoo Aamulehti ja Turun Sanomat.

Oikeuskansleri Paavo Nikula kannattaa naisten oikeutta hedelmöityshoitoihin.

Oikeuskansleri Paavo Nikula puoltaa naisten oikeutta hedelmöityshoitoon. Nikulan mielestä myös yksinäisille naisille tulee antaa oikeus hedelmöityshoitoihin. Oikeuskanslerin mukaan on erikoista, että yksinäinen nainen voi halutessaan hoitaa hedelmöityksen luonnollisin keinoin, mutta lääketieteellisesti se ei käy päinsä.

Aamulehden ja Turun Sanomien haastattelussa Nikula kuitenkin myöntää, että hänellä ei ole tässä asiassa paljoakaan puhevaltaa. Pitkään kiisteltyä lakia hedelmöityshoidoista odotetaan pian eduskuntaan.

Nikula varoittaa kirkkoa

Samaisessa haastattelussa oikeuskansleri Paavo Nikula varoittaa kirkkoa rikkomasta perustuslakia. Evankelisluterilaisessa kirkossa on kaavailtu, että kirkon piirissä työskentelevät homo- ja lesboparit eivät saisi rekisteröidä parisuhdettaan. Aamulehden ja Turun Sanomien haastattelema Nikula sanoo epäilevänsä, että perustuslaki sallisi näin yleistä kieltoa.

Kirkon pääjuristi Risto Voipio on jo puolestaan arvioinut kieltoa perustuslain vastaiseksi. Nikulan mielestä parisuhdelaki jäi hivenen puolitiehen, kun se ei salli samaa sukupuolta oleville pareille yhteistä sukunimeä eikä adoptiota.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.