Mainos

Nikotiinituotteiden apteekkimyynti romahtanut

Nikotiinikorvaustuotteiden myynnin laajentaminen kauppoihin, huoltoasemille ja kioskeihin on lisännyt tuotteiden tukkumyyntiä kolmanneksella. Samaan aikaan apteekkimyynti on laskenut liki 40 prosenttia.

Yhä useampi nikotiinikorvikkeita käyttävävä hankkii tuotteet apteekin sijaan kaupoista.

Apteekkarilehden Taloustutkimuksella teettämän tutkimuksen mukaan jo noin 60 prosenttia nikotiinikorvaustuotteiden ostajista ostaa ne kaupasta, apteekeista tuotteet ostaa enää noin neljännes.

Nikotiinikorvaustuotteiden myynti sallittiin kaupoissa, huoltoasemilla ja kioskeissa viime vuoden helmikuussa. Niiden tukkumyynti on kasvanut viime vuoden maaliskuusta tämän vuoden heinäkuuhun kolmanneksella. Apteekkimyynti on samana aikana vähentynyt liki 40 prosenttia.

Apteekkarilehden mukaan nikotiinikorvikkeiden kauppamyynti ei ole syrjäyttänyt tupakan myyntiä toivotusti. Savukkeiden ja sikareiden myynti laski tammi-heinäkuussa vain 0,7 prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Apteekkariliitto pelkää, että nikotiinikorvaustuotteita käytetään lisääntyvässä määrin väärin, ilman aikomusta lopettaa niiden avulla tupakointi.

Kyselyn mukaan seitsemän prosenttia tupakoitsijoista käyttää tupakan ohella muita nikotiinituotteita.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.