Nikon julkisti "älykameran" - Vain puhelut puuttuvat

Kameravalmistaja Nikon on julkistanut uuden kompaktikameran, joka ominaisuuksiensa puolesta muistuttaa jo pitkälti älypuhelinta.

COOLPIX S800c -pokkari on terästetty Android 2.3 -käyttöjärjestelmällä. Kameran käyttäjä voi Wi-Fi-yhteyden kautta ladata Google Play -sovelluskaupasta sovelluksia ja pelejä. Kameramaisen ulkomuodon lisäksi laitteen erottaa älypuhelimesta se seikka, että sillä ei voi soittaa puheluita.

Kamerassa on 10-kertainen optinen zoom ja taustavalaistu 16 megapikselin CMOS-kenno. Kameralla vo kuvata 1080P Full HD -videota stereoäänellä.

Kameran toisella puolella on 3,5 tuuman kokoinen OLED-kosketusnäyttö. Laitteessa on myös sisäänrakennettu GPS-ominaisuus.

Nikonin mukaan Android-kamera on ihanteellinen sosiaalisen median aktiivikäyttäjille.

-Heti, kun sinulla on jotain, jonka haluat jakaa ystäviesi kanssa, voit ladata sisällön Facebookiin, Twitteriin tai muuhun sosiaalisen median sivustoon vain näyttöä koskettamalla, hehkuttaa Nikon Europen tuotepäällikkö Nicolas Gillet.

Laitteessa on 1,7 Gt:n sisäinen muisti kuvia ja elokuvia varten ja 680 Mt muita sovelluksia varten. Muistikortin avulla muistikapasiteettia voi lisätä 32 Gt:n verran.

Nikonin "älykamera" tulee myyntiin syksyllä.

Lue myös:

    Uusimmat