Mainos

Niko lentää korkealla

Niko - Lentäjän poika -animaatio

Suomen ensimmäinen kansainvälisen tason animaatioelokuva Niko - Lentäjän poika sai yleisön hyvin liikkeelle avausviikonloppunaan. Niko keräsi peräti 23 000 katsojaa. Esimerkiksi tämän hetken katsotuin kotimainen Hannu Kahakorven Päätalo sai avausviikonloppunaan vain 10 000 katsojaa. Sen sijaan Kummeli Alivuokralainen -elokuvan avaus oli 36 000 lipunostajaa.

Nikon avaus lupaa erinomaista yleisömenestystä, sillä esimerkiksi Mari Rantasilan ohjaama Risto Räppääjä sai avausviikonloppunaan helmikuussa 25 000 katsojaa ja on nyt kerännyt 208 000 katsojaa. Päätalon on nyt nähnyt 57 000 ja Kummeli Alivuokralaisen 145 000 katsojaa. Tänä vuonna jo 1 200 000 ihmistä on käynyt katsomassa kotimaisen elokuvan. Viime vuoden tulos 1,3 miljoonaa kotimaista katsojaa ylittyykin siis varmasti.

Niko liikuttaa ja naurattaa

Niko - Lentäjän poika on hauska ja jännittävä tarina poropojan itsenäistymisestä. Se eroaa sievistelevistä kansainvälisistä suurtuotannoista esimerkiksi siinä, että päähenkilö Niko on yhden illan suhteesta syntynyt yksinhuoltajan poika. Niko uneksii lentävänsä joskus isänsä lailla Joulupukin Lentojoukoissa. Lentojoukon porot osoittautuvat kuitenkin ohralientä särpiväksi vastuuttomaksi remujoukoksi, jolle työn ohella tärkeää on lähinnä vain oma hauskanpito.

Liikuttavimmillaan elokuva on, kun Niko ymmärtää, että isyydessä tärkeintä ei aina ole biologinen side. Niko-poro huomaa, että hänen oikea oma isänsä on se, joka on läsnä, kasvattaa, huolehtii ja kannustaa, vaikka onkin liito-orava.

-Kasvutarinat kiehtovat minua, sillä haluan valaa uskoa lapsiin ja nuoriin. Elämässä tulee vaikeita aikoja, mutta ne ovat kuitenkin voitettavissa. Poropoika Nikoon siirsin kokemuksiani kasvusta ja nuoruudesta ja liito-orava Juliukseen taas kokemuksiani isänä olemisen ylä- ja alamäistä, kertoo elokuvan tuottaja-käsikirjoittaja Hannu Tuomainen. -Lapset ovat haastava yleisö, sillä he eivät älyllistä nähtyä ja koettua, vaan he joko pitävät näkemästään tai sitten eivät. Palkitsevinta on, kun onnistun kommunikoimaan elokuvalla lasten kanssa, sanoo Tuomainen.

Yleisö kiittelee

-Erityisesti lämmittää se, että elokuva on kerännyt paljon kiitosta niin lapsilta kuin vanhemmiltakin, sen parissa on todella viihdytty. Monilla paikkakunnilla on lisäksi koulujen syyslomat alkamassa, joten uskomme että elokuva kerää hyvin katsojia myös viikolla, kertoo Katarina NymanNordisk Filmistä. -Kun vertailukohteiksi otetaan muita uusia kotimaisia perhe-elokuvia, avaustulos lupaa elokuvalle erittäin hyvää menestystä ja pitkää ikää.

Pienen poropojan seikkailu keräsi viikonloppuna yhteensä 18 441 katsojaa. Ennakkonäytökset mukaan lukien Nikolla on koossa yhteensä jo 22 966 katsojaa.

Niko - Lentäjän poika on tähän mennessä Suomen mittavin elokuvahanke. Sen ovat tuottaneet yhdessä Anima Vitae ja Cinemaker. Animaation on ohjannut Kari Juusonen ja Michael Hegner. Kuten onkin jo hoettu, Nikon levitysoikeudet on myyty ennätyksellisesti yli sataan maahan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.