Niklas Hagman perheestään: Erossa oleminen oli liian raskasta

Venäjällä pelannut jääkiekkoilija Niklas Hagman ei tahdo enää ikinä olla pitkään erossa perheestään.

Hyökkääjä Niklas Hagman muutti viime vuonna työn perässä Venäjälle, kun hän solmi Lokomotiv Jaroslavl -jääkiekkoseuran kanssa yksivuotisen sopimuksen. Niklaksen perheeseen kuuluvat vaimo Piritta Hagman sekä kolme lasta eivät kuitenkaan muuttaneet mukana, vaan jäivät Suomeen asumaan. MM-kisojen kynnyksellä Hagman kuvailee MTV3.fille eron perheestä olleen hänelle hyvin raskasta.

– Perhettä oli erittäin kova ikävä Venäjällä. Siihen piti vain asennoitua, kun tiesi, että asiat menevät näin ja muuta mahdollisuutta ei ole. Liian raskasta se kyllä oli. Viime vuosi oli poikkeus ja mitään tuollaista ei tule enää tapahtumaan. Enää emme tule olemaan noin pitkään erossa. En voi sanoa, että Venäjä olisi täysin poissuljettu, mutta se on erittäin, erittäin epätodennäköistä, Hagman kuvailee.

Niklaksen Piritta-vaimo muistetaan vuoden 2003 Miss Suomen ensimmäisenä perintöprinsessana sekä vuoden 2004 Miss Skandinaviana. Perheeseen kuuluu myös kolme lasta, joista nuorimmainen, Eliana-tytär, on vajaan vuoden ikäinen. Pikkuprinsessan lisäksi kotona temmeltävät myös esikoispoika Lukas, 6, ja kolmevuotias Lila-tytär. Hagman joutuikin uransa takia seuraamaan sivusta lasten kehittymistä.

– Poika meni poissa ollessani ensimmäistä kertaa fudistreeneihin ja kolmevuotias tytär meni ensimmäisille tanssitunneilleen. Nuorimman konttaamisen aloittamista en nähnyt, mutta onneksi hän sentään odotti kotiin saapumistani, ennen kuin oppi kävelemään.

– Vaikka nykyaikana pystyy soittamaan videopuheluita, niin eihän se ole sama asia. Eri asia olla kotona väsyneenä ja yrittää saada nuorimmaista nukkumaan. Siinä vaiheessa, kun vauva katsoo sua ja hymyilee, niin ei väsytä enää yhtään.

Venäjän kauden jälkeen Hagman kertoo rentoutuneensa parin viikon ajan. Mikä on miehen mielestä paras tapa ladata akkuja?

– Herätä kuudelta aamulla vajaan vuoden ikäisen tyttären kanssa. Pitkän kauden jälkeen laatuaikaa on kotona vaimon ja lasten kanssa oleminen. Kun saa auttaa kotona ja katsoa lasten temmeltämistä, siinä ei mitään ihmeempää tarvitse.

Hagman toivoo, ettei hänen enää koskaan tarvitse olla pitkäaikaisesti erossa perheestään.

– Tulemme vielä pelien loputtua jäämään Suomeen ja asettumaan tänne. Tällä hetkellä se on kuitenkin vielä hyvin epätodennäköistä. Perheenä mennään, joten mihin sitten menenkin, niin perhe seuraa mukana. Enää ei olla erossa.

(MTV3–HEINI KANGASLUOMA)

Lue myös:

    Uusimmat