Mainos

Nikkelikaivoksia avataan eri puolilla maata

Juvan nikkeliesiintymä on kohdannut paikallisten asukkaiden vastustuksen. Kauppa- ja teollisuusministeriön mukaan yhtään kaivoshanketta ei ole kaatunut ympäristökysymyksiin.

Nikkelin korkea hinta on herättämässä eloon useita kaivosvaltauksia eri puolilla maata. Suomen Nikkeli Oy on jo hakenut ympäristölupaa Äetsän kaivokselle. Loppuvuodesta on vuorossa Juvan nikkeliesiintymä, joka on kuitenkin kohdannut paikallisten asukkaiden vastustuksen.

Koikkalan kyläkaupan nimilistaan on kertynyt kuutisenkymmentä nimeä. Siinä vedotaan kunnan ympäristölautakuntaan, ettei se ainakaan puoltaisi ympäristölupaa Suomen Nikkeli Oy:n avolouhokselle.

Suomen Nikkeli Oy:llä on tusinan verran valtauksia. Äetsään on jo haettu ympäristölupaa. Myös Leppävirran hanke on toteutumaisillaan. Toimitusjohtaja Vesa-Jussi Penttilä pitää Juvan Koikkalassa sijaitsevia kahta valtausta niin rikkaina, että ainakin toiselle haetaan ympäristölupaa loppuvuodesta.

Kaivosyhtiön mukaan halkaisijaltaan 130 metrinen ja 50 metriä syvä avolouhos täyttyy kokonaan vedellä. Koikkalan kesäasukkaita huolettavat kaivauksen aikainen melu- ja pölyhaitta, sekä läheisen järven kohtalo.

Kauppa- ja teollisuusministeriöstä vahvistetaan, ettei meillä yhtään kaivoshanketta ole kaatunut ympäristökysymyksiin. Äetsän kaivoksen ympäristölupa on ensimmäinen, joka käsitellään vuonna 2000 voimaan tulleen uuden ympäristönsuojelulain mukaisesti, tavallaan ennakkotapauksena.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 26.07.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.