Nike ostaa kilpailijansa Umbron

Nike on tarjonnut brittiyhtiöstä runsaat 400 miljoonaa euroa. Niken mukaan Umbron ostaminen antaisi sille markkinajohtajuuden jalkapallossa.

Yhdysvaltalainen tekstiili- ja tossujätti Nike ostaa kilpailijansa Umbron. Nike on tarjonnut brittiyhtiöstä runsaat 400 miljoonaa euroa.

Umbron varusteita käyttävät useat jalkapallon maajoukkueet sekä yli sata seurajoukkuetta ympäri maailmaa. Niken mukaan Umbron ostaminen antaisi sille markkinajohtajuuden jalkapallossa.

Pelivarusteiden lisäksi Umbro on valmistanut muun muassa kopioita Englannin maajoukkueen pelipaidoista. Yhtiön tavoitteena on ollut siirtyä nykyistä enemmän jalkapallopaitojen ja -kenkien valmistukseen, jotta yhtiön tulos ei vaihtelisi rajusti vuosittain sen mukaan, käydäänkö jalkapallossa arvokisat. Niken mukaan nykyiset jalkapallomaajoukkueiden varusteet pysyvät ennallaan omistajan vaihdoksesta huolimatta.

Niken Umbrosta tarjoama hinta on 61 prosenttia korkeampi kuin Umbron osakkeen päätöshinta pörssissä viime viikon keskiviikkona. Sen mukaan yhtiön hallitus on hyväksynyt tarjouksen.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat