Mainos

Niinistön vaalikirja keräsi eniten mediajulkisuutta

Presidenttiehdokkaista Sauli Niinistö on hyötynyt eniten vaalikirjansa saamasta julkisuudesta. Kirjan myötä äänestäjien kuva Niinistöstä ehdokkaana on muuttunut myönteisemmäksi. MTV:n teettämässä tutkimuksessa muiden ehdokkaiden vaalikirjat ovat jäivät vähemmälle huomiolle mediassa.

Sauli Niinistö on presidenttiehdokkaista ainoa, joka on itse kirjoittanut kirjansa. Viiden vuoden yksinäisyys -kirjassa hän kertoo avoimesti itsestään ja työstään.

MTV:n teettämän tutkimuksen mukaan vaalikirjan runsas julkisuus vaikutti Niinistön koko julkisuuskuvaan myönteisesti. Medianäkyvyyttä toi kirjan nousu myydyimpien joukkoon. Niinistö osallistui aktiivisesti myös markkinointitilaisuuksiin.

Viiden kuukauden aikana eniten mediajulkisuutta keräsi siis ensimmäisenä vaalikirjoista julkaistu Viiden vuoden yksinäisyys. Kirja mainittiin mediassa lähes 200 kertaa. Se sai myös eniten positiivista julkisuutta.

Matti Vanhasen Se on ihan Matti -kirja sai neutraalimpaa julkisuutta. Vanhasen kirjan kanssa samoihin aikoihin julkaistu Tarja Halonen - yksi meistä -kirja toi vähiten mainintoja mediassa. Niinistö sai vielä lisäjulkisuutta, kun hänen kirjansa mainittiin usein myös Vanhasen ja Halosen kirjojen yhteydessä.

Vanhasen kirja sai myönteistä julkisuutta ulkoasustaan. Uutisoinnissa kirjoitettiin eniten pääministerin kritiikistä kohujournalismia kohtaan.

Halosen kirjasta kirjoitti useimmiten Helsingin Sanomat, kun muut saivat runsaasti julkisuutta iltapäivälehdissä. Halosen saama julkisuus oli asiapainotteista.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 04.12.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.