Niinistön tapaaminen Erdoganin kanssa noussut pääuutisten joukkoon Turkissa: "Pidämme lupauksemme"

Turkki ratifoi Suomen Nato-jäsenyyden todennäköisesti ennen maan vaaleja 5:23
Turkki ratifoi Suomen Nato-jäsenyyden todennäköisesti ennen maan vaaleja, arvioi Risto E.J. Penttilä.

Presidentti Sauli Niinistön tapaaminen Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin kanssa on noussut pääuutisten joukkoon Turkin mediassa.

Niinistö matkustaa tänään Turkkiin kaksipäiväiselle työvierailulle. Niinistön odotetaan tuovan Turkista mukanaan lupauksen siitä, että Turkki ratifioi Suomen Nato-jäsenyyden.

Niinistö tapaa Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin huomenna Istanbulissa. Tänään Niinistö vierailee Kaakkois-Turkin maanjäristysalueella. 

The Hürriyet Daily News on nostanut Niinistön vierailun pääuutistensa joukkoon. Uutisessa siteerataan Erdoganin ytimekästä viestiä:

– Me teemme tarvittavat toimenpiteet. Me teemme osuutemme ja pidämme lupauksemme. Tapaamme Herra Presidentin ja teemme kaiken mikä on välttämätöntä, Erdogan totesi parlamentin toimittajille.

Turkin presidentinkanslian mukaan vierailulla keskitytään kaikkiin näkökulmiin Turkin ja Suomen välisissä suhteissa sekä keskustellaan kaikista askelista maiden välisen yhteistyön parantamiseksi. Lausunnon mukaan Suomen Nato-jäsenyys on myös asialistalla.

Myös mm. Turkin hallintoa lähellä oleva Daily Sabah on uutisoinut Niinistön vierailusta, joskaan lehti ei ole nostanut aihetta pääsivulleen.

Lue myös:

    Uusimmat