Mainos

Niinistön puoliso ei vielä edustamaan

Suomen valtiojohto osallistuu ensi viikolla merkkivuoden 1809 juhlintaan Ruotsissa vain osin puolisoidensa seurassa. Puhemies Sauli Niinistö (kok.) osallistuu merkkivuoden avajaisjuhlallisuuksiin ensi torstaina ilman uunituoretta puolisoaan Jenni Haukiota.

Niinistön esikunnasta kerrottiin tänään, että puhemiehen puolison poisjäänti perustuu vain "järkisyihin", ei esimerkiksi isäntien unohdukseen.

Alunperin eduskunnan puhemiehistön puolisoja ei ollut edes kutsuttu tapahtumaan. Viime viikonlopun hääuutinen muutti kuitenkin tilanteen ja Ruotsin Suomen-suurlähetystöstä toivotettiin maanantaiaamuna ystävällisesti myös Suomen eduskunnan puhemiehen puoliso tervetulleeksi.

Niinistö ja Haukio katsoivat kuitenkin, ettei isojen juhlajärjestelyjen laittaminen uusiksi näin lyhyellä varoitusajalla ole järkevää eikä myöskään kohteliasta isäntiä kohtaan, puhemiehen erityisavustaja Tiina Kivisaari selvittää.

Valtioneuvoston kanslia tiedotti tänään pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) Ruotsin-vierailun osuudesta. Kanslian mukaan myös Vanhasen naisystävä Sirkka Mertala lähtee matkalle.

Jo aiemmin kävi selväksi, että tohtori Pentti Arajärvi on mukana presidentti Tarja Halosen virallisella Ruotsin-vierailulla, jonka ohjelmaan myös merkkivuoden avajaisjuhlallisuudet kuuluvat.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, milloin Haukio esittäytyy ensimmäistä kertaa julkisesti Niinistön rinnalla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.