Mainos

Niinistön ansaittava suosionsa toisellakin kierroksella - "Vaali alkaa alusta"

Sauli Niinistön asema toisella kierroksella vaikuttaa vahvalta kyselytulosten valossa.

MTV3:n tuoreen kannatustutkimuksen mukaan Niinistö saisi toisella kierroksella 68 prosentin kannatuksen kyselyssä toiseksi tullutta Paavo Väyrystä vastaan. Pekka Haavistoa vastaan Niinistö saisi 69 prosentin kannatuksen. Sekä Väyrysen että Haaviston suosio jäisi kyselyn mukaan 23 prosenttiin.

MTV3:n vaaliasiantuntijan, Åbo Akademin yhteiskuntatutkimuslaitoksen johtajan Kimmo Grönlundin mukaan toisesta kierroksesta on kuitenkin odotettavissa tasaisempi kuin mitä kyselytulokset kertovat.

- Toisella kierroksella vaali on tavallaan aina lähtenyt alusta. Vertailuja tehdessä ihmiset eivät ole pohtineet asiaa kovin tarkkaan, emmekä tiedä miten he toimivat tosipaikan tullen, Grönlund sanoo.

Selvästi heikoimmilla Niinistöä vastaan ovat kyselyssä Timo Soini ja Paavo Lipponen. Soinin äänisaalis jäisi 16 prosenttiin ja Lipposen 14 prosenttiin Niinistön kahmaistessa 75 prosenttia äänistä.

Epätodennäköisemmistä skenaarioista tasaisimmat parit olisivat Lipponen-Väyrynen ja Väyrynen-Haavisto. Luotaantyöntävimpänä vaihtoehtona vastaajat pitivät valintaa Soinin ja Väyrysen väliltä: 21 prosenttia ei äänestäisi kumpaakaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.