Mainos

Niinistöltä raju arvostelu hallitukselle: Lisäsi riippuvuutta Putinin hallinnosta

Puheenjohtaja Ville Niinistön mukaan vihreiden lähteminen hallituksesta näkyi selvästi tärkeissä ympäristökysymyksissä. Niinistö syyttääkin hallitusta kovin sanoin.

– Se on ihan selvästi osoitettu viimeisen puolen vuoden aikaan, kun vihreät lähti hallituksesta, niin sitä ennen tehtiin edistyksellistä ilmasto- ja ympäristöpolitiikkaa: saatiin kansallispuistoja, torjuttiin ilmastonmuutosta, oltiin EU-maiden kärkijoukossa, Niinistö toteaa Huomenta Suomessa.

Niinistö toteaa hallituksen kuitenkin kaataneen kaikki ympäristöhankkeet vihreiden lähdön jälkeen.

– Soidensuojeluohjelma keskeytettiin, linjattiin että mennään valtionyhtiön toimin arktikselle, riskialttiisiin öljynporaushankkeisiin.

Hallitukseen jääminen ei Niinistön mukaan kuitenkaan ollut vaihtoehto etenkään ydinvoimaratkaisujen jälkeen.

– Jos meidän yli olisi kävelty siinä ja me oltais katsottu sivusta, kun venäläinen ydinvoimala tulee Suomeen aikana, jolloin koko muu Länsi-Eurooppa panostaa uusiutuvaan energiaan: aurinkoon, tuuleen, bioenergiaan ja sieltä tuleviin työpaikkoihin. Niin eihän me voitu antaa sellaista ekomerkkiä huonolle politiikalle, jossa lisätään riippuvuutta Putinin hallinnosta ja tehdään kannattamatonta ydinvoimaa.

Niinistön mukaan kansalaiset ovatkin kiitelleet vihreitä linjansa pitämisestä. Hallituksen hän sen sijaan arvioi epäonnistuneen ympäristöpolitiikassa totaalisesti.

– Ei me osattu ennakoida, että muut puolueet on näin huonoja ympäristöasioissa. Tämähän on suorastaan ympäristövihamielinen hallitus.

Niinistö toteaakin, että sunnuntain vaaleissa äänestäjillä on edessään aito linjavalinta.

– Meille talouden uudistamisessa kyse on siitä, että saadaan työpaikkoja luontomatkailusta ja ympäristöteknologiasta. Mutta toiset haluaa sitten leikata heikoimmilta ihmisiltä ja ympäristönsuojelun normeista.


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.