Mainos

Niinistöllä ei pääjohtajasuosikkia

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö (kok.) pitää molempia pääehdokkaita Euroopan Keskuspankin pääjohtajan paikalle hyvinä eikä halunnut Emu-viikonlopun alkaessa asettua sen kummemmin Wim Duisenbergin kuin Jean-Claude Trichet'n kannalle.

Hän toivoi kuitenkin, että Suomen Pankin pääjohtaja Sirkka Hämäläinen pääsisi johtokunnan jäseneksi. Niinistö muistutti, että Suomi on Emu-alueen pienimpiä maita, joten johtokuntapaikka olisi hyvä saavutus.

-Kyllä se tarkoittaisi tunnustusta Hämäläisen kyvyille, ja ilmentäisi sitä käsitystä että Suomessa on hoidettu rahapolitiikkaa yleisesti hyväksyttävällä tavalla, Niinistö sanoi ennen valtiovarainministerien kokousta.

Niinistö oli tyytyväinen valtiovarainministerikokouksen edellä luonnosteltuun julistukseen, jossa Emu-maat lupautuvat tiukkaan taloudenpitoon tämän vuoden budjetin täytäntöönpanossa ja luonnostelleessaan ensi vuoden budjettia.

-Tämä merkitsee käytännössä, että vakaussopimuksen alkua aikaistetaan, Niinistö sanoi.
Julistusluonnoksessa todetaan, että mahdolliset ylimääräiset tulot valtion kassaan tulee yleensä käyttää velkaantumisen vähentämiseen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.