Mainos

Niinistöä maanitellaan mukaan presidenttikilpaan

Keskustan varapuheenjohtaja Seppo Kääriäinen houkuttelee kokoomuksen puheenjohtajaa, valtiovarainministeri Sauli Niinistöä mukaan presidenttikilpaan.

Tämän päivän Väli-Suomen sanomalehdissä Kääriäinen vetoaa kokoomukseen, että toinenkin suuri porvaripuolue asettaisi ehdokkaaksi eturivin nimen.

-Presidentin valitseminen on Suomen tärkeimpiä kansanvaltaisia tapahtumia. Siihen pitäisi jokaisen puolueen asettaa ehdokkaaksi eturivin voimaa. Niinistö täyttäisi tämän eturivi-vaatimuksen, Kääriäinen toteaa.

Kysyttäessä, miksi Kääriäinen haluaa kokoomukselle kovan ehdokkaan hän toteaa "koska mekin olemme panneet parastamme".

-Kun pannaan eturivin ehdokas, niin se osoittaa arvonantoa suomalaista järjestelmää ja Suomen politiikan uskottavuutta kohtaan, Kääriäinen perustelee.

Kokoomuslainen kauppa- ja teollisuusministeri Kimmo Sasi ottaa myös kantaa puolueensa presidenttikuvioihin. Sasi sanoi ruotsinkielisen Radio Vegan haastattelussa, että puolueen puheenjohtaja Niinistö olisi paras mahdollinen ehdokas.

Siltä varalta, että Sauli Niinistö kieltäytyy ehdokkuudesta, Sasi ehdottaa kokoomuksen toiseksi ehdokkaaksi valtioneuvos Harri Holkeria. Niinistön odotetaan tiistaina kertovan lopullisesti, suostuuko hän puolueensa ehdokkaaksi vai ei.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.