Mainos

Niinistö Ylellä alueloukkauksista: Hetkeksikään ei voi hellittää

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön mielestä ei voi olla niin, että Suomen puolustusta hellitetään hetkeksikään ylityösumien purkamisen takia. 

Niinistö kommentoi Ylen Ykkösaamussa Savon Sanomien tietoja siitä, että suomalaiset Hornetit eivät ehtineet ilmaan venäläisten kuljetuskoneiden loukatessa Suomen ilmatilaa. 

Niinistön mielestä puolustusvoimien resurssit ovat ilmeisen niukat. Kaikki korostaa Niinistön mielestä sitä, että puolustus on pidettävä kunnossa. Hän uskoo, että aihe on yksi seuraavien eduskuntavaalien aiheista. 

Niinistö rohkaisi keskustelemaan Suomen Nato-jäsenyydestä. Hänen mielestään on osattava myös hahmottaa, miltä jäsenyys vaikuttaisi venäläisten silmin, ja mitä he sitten tekisivät. 

Niinistö sanoi, että kovin paljon ei ole pohdittu esimerkiksi sitä, mitä merkitsisi Venäjän ja Naton maarajan kaksinkertaistuminen. Suomen kohdalla olisi puolet siitä rajasta. 

Toinen pohdinnan kohde on Niinistön mielestä se, että jos Ruotsikin liittyisi Natoon, Itämerestä tulisi Naton sisämeri, jonka pohjukassa Venäjä olisi. 

  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.