Mainos

Niinistö Viron ilmaharjoituksesta: Ei erimielisyyksiä – USA:lta halutaan lisää tietoa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ei näe erimielisyyttä tai linjaeroa presidentin ja hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan keskusteluissa Suomen osallistumisesta Viron ilmaharjoitukseen.

Niinistö sanoi tiedotustilaisuudessaan Brysselissä, että Yhdysvalloilta halutaan lisää tietoa harjoituksesta. Järjestettävän harjoituksen luonne näyttää uudenlaiselta, mikä hänen mukaansa selittää tiedontarpeen.

Niinistö torjui ajatuksen, että nykyinen kansainvälispoliittinen tilanne eli Ukrainan kriisi vaatisi harkitsemaan harjoitusta jotenkin erityisen tarkalla tavalla.

– Tässä vaikuttaa se, että jotkut epäilevät, että tässä on joku linjakysymys takana. Sellainen linjakysymys vaikuttaisi toki kaikissa olosuhteissa. Minä en kuitenkaan, korostan, näe tässä nyt, ennen kuin olen ehdotuksen nähnyt, mitään ulkopoliittista linjakysymystä, mutta moni näkee, Niinistö sanoi.

Linjakysymystä on Niinistön mukaan herätelty kotimaisessa julkisessa keskustelussa. Suomen ulkopuolelta hän ei huomannut asiasta mitään kommentteja.

Asiassa edetään Niinistön mukaan siten, että Yhdysvallat antaa ehdotuksensa. Puolustusvoimat kertoo sen jälkeen, mitä kyettäisiin tekemään muun muassa teknisesti. Presidentin mukaan viime kädessä asiasta keskustellaan vielä hänen ja hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisen valiokunnan kesken. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.