Mainos

Niinistö: Verotusta alas vaikka kesken vuotta

Kokoomuksen puheenjohtaja valtiovarainministeri Sauli Niinistö on valmis alentamaan tuloverotusta ensi vuonna vaikka kesken vuotta. Niinistö sanoi torstaina ennen kokoomuksen eduskuntaryhmän kokousta toivovansa, että tulopolitiikan muoto ja taso antaisivat mahdollisuuden hallitusohjelman mukaiseen verokevennykseen.

Työmarkkinajohtajia aiemmin päivällä tavannut pääministeri Paavo Lipponen piti veronalennusten lykkäytymistä ilmeisenä, koska tuloverotaulukkojen muutoksia on vaikea tai jopa mahdotonta tehdä kesken vuotta. Niinistön mielestä tuloverotuksen muuttaminen kesken vuotta on hankalaa, mutta hän ei kuitenkaan ollut valmis lykkäämään ratkaisuja vuoteen 2001.

-Jos tässä nyt haluttaisiin antaa työnteolle kunnianosoitus tuloverotuksen alentamisen muodossa, niin ei se sitten saa jäädä siitä riippumaan, että byrokraattisesti näyttäisi paremmalta joku päivämäärä paremmin kuin joku toinen. Kyllä maailmassa joudutaan hyvin suuria asioita hyvin joustavasti hoitamaan, eikä tämä ole sittenkään vaikeimpia niistä, Niinistö sanoi.

Niinistön mielestä ennen veroratkaisuja tarvitaan selkeä käsitys siitä, mikä on tuloratkaisun taso. Selvyyttä ei kuitenkaan tarvitse saada vielä välttämättä tämän vuoden puolella.

-Veronmaksajat ovat kantaneet sellaista taakkaa Suomessa kymmeniä vuosia, että ei kai se muutamista kuukausista enää kiinni ole, Niinistö sanoi.

-Tällä hallituskaudella pitää saada aikaiseksi 10-11 miljardin markan tuloveronalennukset. Jos johonkin suuntaan mennään, lukua pitäisi mielestäni enemminkin suurentaa kuin siitä tinkiä. Tässä olisi nyt erinomainen mahdollisuus antaa selkeä kunnianosoitus työn tekemiselle, Niinistö sanoi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.