Mainos

Niinistö vastustaa tax freen jatkoaikaa

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö (kok.) vastustaa jatkoajan antamista verovapaalle myynnille. Niinistö sanoi tänään Wienissä, ettei hän tule kannattamaan minkäänlaista jatkoaikaa, "ellei hallitus Suomessa äänestä minua nurin".

-Olen kolme kertaa aikaisemmin ollut Ecofinissä (EU-maiden valtiovarainministereiden neuvosto) torjumassa asiaa, eikä ole vaikea tehdä samaa neljännenkin kerran, Niinistö totesi. Hän ei myöskään nähnyt syytä, miksi Suomen hallitus muuttaisi aiempaa kantaansa asiassa.

Kiista verovapaan myynnin mahdollisesta lisäajasta EU:n sisäisessä laiva- ja lentoliikenteessä siirtyi nyt valtiovarainministereiden käsittelyyn.

Niinistön mielestä huippukokouksen päätös ei ollut viisas eikä hyvä. Hän huomautti, että se aiheuttaa uutta epävarmuutta niiden parissa, jotka ovat uskoneet, että EU:n aiemmin tekemä päätös pysyy. Asiaa ei ole ollut erityisesti aihetta epäillä, sillä - kuten Niinistö muistutti - valtiovarainministereiden neuvosto on aiemmin kieltäytynyt edes harkitsemasta asiaa.

Niinistö oli pääministeri Paavo Lipposen (sd.) tapaan huolissaan siitä, miltä EU:n päätösten uskottavuus näyttää tilanteessa, jossa verotuksen yhtenäistämistä aletaan tarkastella.

-Tämä on verotuksen kokonaisuuden kannalta aika pieni asia. Jos tässä tulee näin haparoivaa jälkeä, uskottavuus jatkolta on tietysti menemässä, hän sanoi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.