Mainos

Niinistö väläytti hallituspohjan laajentamista

Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö (kok.) olisi valmis laajentamaan hallituspohjaa keskustan johtajanvaihdoksen jälkeen.

Niinistö sanoi Ylen Ykkösaamussa, että esimerkiksi Saksan suuri koalitiohallitus ei millään tavalla haitannut demokratian toteutumista. Hän muistutti, että edellisen laman aikana myös Suomessa oli laajapohjainen hallitus, jonka avulla välitettiin kansalaisille sanomaa raskaiden talouspäätösten välttämättömyydestä.

Puhemies painotti edelleen myös taloustilanteen vakavuutta. Hänen mukaansa valtiontalouden tasapainottamisessa ei ole varaa odottaa ensi vuoden eduskuntavaaleihin saakka.

-Hiukan omituiselta tuntuu, jos poliittinen kenttä joutuu nyt odottamaan seuraavia vaaleja ikään kuin syrjästä seuraten.Suuri kysymys on se, voidaanko päätöksentekopuolella odotella nyt 15 kuukautta vai ei, Niinistö summasi.

Hän ei kuitenkaan esittänyt vaalien ennenaikaistamista.

Puhemiesvaali aiheutti sähköpostivyöryn

Osa kansanedustajista antoi Sauli Niinistölle harvinaisen näpäytyksen tiistaina, kun hän sai eduskunnan puhemiesvaalissa vain 89 ääntä. Ennätyksellisen alhaisesta äänimäärästä huolimatta Niinistö päätti kuitenkin jatkaa tehtävässään.

Tuore puhemies kertoo saaneensa tapahtuneen johdosta paljon yhteydenottoja tavallisilta suomalaisilta.

- Kansalaispostia on tullut suunnattomasti, ja ehkä siinä mielessä hieman poikkeavasti, että ihmiset ovat ottaneet yhteyttä omilla nimillään, Niinistö kertoo.

Hän on saanut tähän mennessä arviolta 1 500 sähköpostia, joista lähes kaikki ovat olleet Niinistön mukaan häntä tukevia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.