Mainos

Niinistö vaatii yhä kansanedustajilta esimerkkiä taloustalkoisiin

Puhemies Sauli Niinistö (kok.) jatkoi kansanedustajien ripitystä eduskunnan omasta talousesimerkistä valtiopäivien avajaisissa. Vastatessaan valtiopäivät avanneelle presidentti Tarja Haloselle Niinistö korosti, että taantuman taakka on jaettava tasaisemmin kuin 90-luvulla.

- On tunnettava yhteinen vastuu.

- Täältäkään, parempiosaisten keskuudesta, ei voi muita velvoittaa, ellei ole valmis mistään luopumaan, Niinistö totesi kansanedustajille.

Eiliseen protestiäänestykseen tai mahdollisiin eropohdintoihin Niinistö ei palannut, mutta asia on yhä kuuma eduskunnassa. Iltapäivällä valtiopäivien avajaiskahveilla asia puhuttaa taatusti sekä kansanedustajia että tilaisuuteen osallistuvia kutsuvieraita.

Halonen torppasi pakkokeinot eläkeratkaisussa

Valtiopäivät avannut presidentti Tarja Halonen puolestaan torppasi pakkokeinojen käytön suomalaisten työurien pidentämisessä.

- Työuraa voi pidentää sekä alku- että loppupäässä. Pakkokeinot eivät tässä tilanteessa auta, presidentti totesi puheessaan.

Halosen mukaan nyt on myös luotava luottamusta sosiaaliturvan riittävyyteen ja siihen, että yhteiskunnan tuki todella auttaa vaikeiden aikojen yli.

Muilta osin Halonen painotti puheensa työllisyyteen, erityisesti nuorisotyöttömyyden kasvuun.

- Hallituksen ja eduskunnan on pyrittävä huolehtimaan tehokkaasti omasta osuudestaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.