Mainos

Niinistö vaatii EU:lta Itävalta-boikotin käsittelyä

Kokoomuksen puheenjohtaja Sauli Niinistö on lähettänyt Eu-komission puheenjohtajalle Romano Prodille kirjeen, jossa vaaditaan Itävalta-boikotin käsittelyä Portugalin kesäkuisessa huippukokouksessa.

Euroopan porvaripuolueiden kattojärjestön EDU:n puheenjohtajana toimiva Niinistö toivoo Itävallan ja muiden Eu-maiden suhteiden normalisointia. Järjestö haluaa myös komissiolta toimia boikotin purkamiseksi.

Niinistö on kaiken aikaa ollut Itävalta-boikottia vastaan. Hän on jo pitkään ollut sitä mieltä, että boikotti pitäisi purkaa. Kirjettään Prodille Niinistö perusteli sillä, että on esiintynyt väitteitä, joiden mukaan Itävalta ei jollain lailla täyttäisi EU:n perustoimintojen vaatimuksia. Komission rooli olisi tarkastaa tämä asia.

Portugalin pääministeri otti yhteyttä Paavo Lipposeen

EU:n nykyisen puheenjohtajamaan Portugalin pääministeri Antonio Guterres otti tänään yhteyttä pääministeri Paavo Lipposeen . Guterres pyrkii siihen, ettei asia olisi esillä kuukauden päästä Feirassa pidettävässä huippukokouksessa. Sitä ennen voitaisiin kuitenkin boikotoinnista päättäneiden 14 maan kesken päästä yhteisymmärrykseen asiassa.

Lipposen mukaan ilmeistä on, ettei Portugalin puheenjohtajakaudella Itävallan vastaisia toimia pureta. Lipponen kertoi Guterresille Suomen hallituksen olevan niiden maiden joukossa, jotka toivovat jonkinlaista avausta asiassa. Lipponen on valmis boikotoinnin purkamiseen, kun edellytykset siihen ovat olemassa.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.