Mainos

Niinistö tyrmäsi maatalouden kansallisen tuen korotuksen

Maa- ja metsätalousministeri Kalevi Hemilä (sit.) joutui tulemaan tänään tyhjin käsin valtiovarainministeri Sauli Niinistön (kok.) kanssa käymistään budjettineuvotteluista.

Niinistö ei hyväksynyt maatalousministeriön ehdotusta maatalouden kansallisen tuen korottamisesta 133 miljoonalla markalla.

-Kyllä meillä jäi kaikki auki. Me teimme oman esityksemme ja hän ei sitä hyväksynyt. Se on niin yksiviivaista se hänen kanssaan neuvotteleminen, ettei siitä sen enempää voi sanoa, Hemilä toteaa. Hemilän mukaan maataloustukiasia vietäneen nyt budjettiriiheen.

-Ei tässä mitään uusiakaan neuvotteluja ole sovittu. Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK on vaatinut maatalouden kansallisen tuen korottamista peräti 170 miljoonalla markalla ja polttoaineverotuksen alentamista. Polttoaineverotuksesta ei Hemilän mukaan kuitenkaan keskusteltu tapaamisessa valtiovarainministerin kanssa.
-Puhuimme vain maa- ja metsätalousministeriön budjetista ja siihen eivät verokysymykset kuulu. Ne ratkaistaan sitten budjettiriihessä, Hemilä sanoo. Hemilän mukaan maatalouden kustannusten nousu on ollut viime aikoina varsin kovaa muun muassa polttoaineiden hintojen nousun vuoksi.

-Maatalous jäi myös edellisestä tuposta vähän väliin, eikä se ole saanut kuluvan vuoden aikana mitään tuen tarkistuksia, Hemilä toteaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.